Почетна / Кошарка / Репрезентација

Орлићи били фаворити за медаљу, сада им предстоји борба за опстанак у А дивизији

Једна победа и два пораза, то је скор јуниорске репрезентације Србије у првој фази такмичења
ФОТО: ФИБА Европа

После првог круга јуниорска репрезентација Србије забележила је један тријумф и два пораза, а била је међу фаворитима за освајање медаље.

У дуелу који је одлучивао о путницима за наредну фазу, Србија је поражена од Француске са 71:68 (16:15, 13:19, 20:18, 22:16).

Изабраницима Милана Гуровића сада предстоји борба за пласман од 9. до 16. места. Три последњепласиране селекције са овог ЕП испашће у Б дивизију.

На 57 секунди пре краја поенима Мусића Србија је повела са 68:66. Али, изједначење је донео Мокока (68:68), а после тајм-аута Мусић је изгубио лопту. Казнио је то Дијавара, који је после фаула Раданова убацио „два плус један” на 19 секунди пре краја, те су Триколори повели (71:68).

Наравно, Французи нису желели да ризикују, те су на линију слободних бацања послали Раданова, а овај је оба пута промашио. Најефикаснији међу Орлићима био је Симанић (14), а пратили су га Мусић са 13, те Симовић са 12 поена.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kojot
Problem je mnogo dublji,vecina ovih igraca su deca bivsih kosarkasa ili ljudi na nekim pozicijama,menadzerski sticenici,koji imaju privilegiju boljih trenera i boljih treninga,a generalno nemaju kvalitet za velike domete,dok talentovanija deca su lisena dobrih treninga,i onda dobijemo ovo.Pritom i u ostalim zemljama se radi i vise ulaze,i naravno deca koja su tako diskriminisana ako imaju srece odlaze mladi u inostranstvo,a nas savez ih pita zasto i savetuju ra ostanu.Ovde nemaju nikakvu sansu skoro sve je preko veze
Бобан
Проблем је што клубови младе играче гуше и спутавају тако што им не дају шансу да играју и кале се.Тренер је неискусан и није дорастао да води репреѕентацију.Даље читам да се ова екипа скупила недељу дана пред такмичење.Шта је било ко очекивао од њих?Да одраде неки тренинг упознавања и готово.Није било времена да се створи хемија, да се науче акције...није све потаман како се мисли.Постоје пропусти савеза али и ово првенство је било стани пани.
zoki
Sada se pokazalo ono sto svi odavno znaju Gurovic je bio veliki igrac ali ne i trener jer nema lhudskih kvaliteta tj. Prosto receno konfliktan i nepodoban da uci mladje. To je problem i u KSS gde je Danilovic ucenjen od znase koga da ditektor svih reprezentativnih selekcija bude Rakocevic, takodje bivsi dobar igrac ali totalno nepodoban i neiskusan za rad u rprezentaciji te su i rezultati adekvatni KRIMINALNI tako se ne radi u rprezentaciji. Ali da nisu oni ugurani u reprezentaciju Čovic ne bi dao podtsku Danilovicu pa to i vrapci znaju
Nula
Ovo je 90% uspeh fmpea, a ne reprezentacije.
Zvezda
Krivite Gurovica, ali nije sve do njega. Ovi igraci zajedno nisu imali 5 treninga. Simanic se kasno prukljucio. Radanov izlazi iz povrede. Sve u svemu trebalo je to mnogo ranije da krene da se sprema. I da se odrade neke kontrolne utakmice, da se vidi ko je gde...
THE COMSAT ANGELS
@ Zvezda ...Ne da krivim Gurovića ,nego nim neznalicama koji brane njega javno tražim da Admin ne dozvoli više da napišu ni slovo u ovoj rubrici.Imaš badmington,ne ljuti se čovječe,trilje,cice-mice pa tamo reprezentuj neznalicu od Milana Gurovića.I još nešto ,ta neznalica je poslednjih par godina igrala za Zvezdu sa nikakvim uspehom.On spada u red košarkaša koji nisu normalni kao Miličić,Varda,Grbović .........a ko mu je dozvolio da bude trener neznam ali znam da nezna ništa.Zamislite trener koji je išćeran iz Vršca prije par kola.Ovu vijest je objavilo Kolo Srpskih Sestara Vršac ....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.