Почетна / Кошарка / Репрезентација

Пејџ једина под знаком питања за ЕП у Чешкој

Американка у редовима Србије Данијел Никол Пејџ на контроли 13. марта после чега ће се знати да ли може да игра у Прагу
ФОТО: Н. Неговановић

Једина дилема са којом се сусрео селектор Стеван Караџић је да ли ће Данијел Пејџ моћи да помогне репрезентацији у Прагу.

Американка која је за кратко време освојила Србију, а која је израсла у једну од најважнијих играчица нашег тима, после Олимпијских игара је морала на операцију колена. Последњу контролу требало би да обави 13. марта, после које би требало да крене са кошаркашким тренинзима. Сви се надају ће до почетка Европског првенства бити спремна. 

Тим који побеђује не треба мењати, па тако ни Караџић неће мењати екипу која је остварила највеће резултате у историји женске кошарке у Србији.

У односу на претходне године, тиму сада нећемо видети само Милицу Дабовић и Дајану Бутулију које су се од националног тима опростиле по повратку из Рија, на утакмицама квалификација против Луксембурга и Украјине.

Могуће је да Караџић прикључи нека нова лица – рецимо Тину Јовановић и Адријану Кнежевић - али ће се углавном ослонити на проверене снаге.

Списак потенцијалних репрезентативки биће објављен дан пре почетка припрема – 7. маја.

Караџић је са сарадницима већ направио план припрема за Европско првенство. Бронзане из Рија окупиће се 8. маја, у Београду.

Прву фазу припрема наше девојке ће обавити на Златибору, где ће остати до 20. маја, а где ће 17. и 19. маја одиграти пријатељске утакмице са Црном Гором. Потом ће наставити рад у Београду, где ће бити 22. до 25. маја. Следи турнир у Чешкој – 25-29. мај.

Завршни део припрема репрезентација ће обавити у престоници, од 1. до 14. јуна. За 5. и 6. јуни планиране су утакмице са Словачком.

Могуће је да, уколико се за то укаже прилика, наше девојке одиграју још неку пријатељску утакмицу.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
To sto se starleta Dabovic oprostila je jedan veliki + za ovu reprezentaciju!
ja
Sa Pejdz nema problem za odbranu.
Joco
Bezobzira na sve ona je igrala svim srcem za Srbiju i njenu borbenost će trebati nadoknaditi pogotovo u odbrani jer je znala oduzeti puno lopti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.