Почетна / Кошарка / Репрезентација

Саша Чађо: Труд увек буде награђен, атмосфера је сјајна!

Увек верујем да, ако све дамо свој максимум, не може да не буде добро на крају – каже Чађо
ФОТО: М. Антић

Песма у свлачионици, док се припремају за тренинг, бандажирају, онда и на истезању, после тренинга. Па и у тренуцима одмора. Стално!

Тако је увек било са нашим најбољим кошаркашицама. Ни ово лето није изузетак. Песма и осмеси ће вас дочекати кад год приђете некој од њих.

Само су на тренинзима озбиљне, потпуно посвећене раду који их чека, жељи да прихвате нове информације, добро их „обраде“ и пренесу на терен. Све, како би што спремније дочекале почетак Европског првенства на коме бране злато. И желе да га одбране, али свесне да ће то бити врашки тежак посао.

Колико тежак, боље од свега ће објаснити податак да од 1991. године, после 31-годишње владавине Совјетског савеза, ниједан шампион није одбранио трон. На последњих 12 шампионата Европе имали смо осам различитих првака, с тим да се Русија радовала три пута, Шпанија и Француска по два. Ето, толико је тешко.

Али, то само значи да је потребно још јаче „запети“. Што наше девојке и раде. На окупу су већ 25 дана, за то време одиграле и четири пријатељске утакмице, следеће седмице их у Београду очекују још три...

Већ смо доста на окупу, атмосфера је супер, што је најважније – причала нам је Саша Чађо, одлични бек репрезентације Србије.

Потом је додала:

У соби сам са Јеленом Миловановић и њено друштво ми много прија. Добро се осећам. Видим и по девојкама, да је и код њих исто. И баш ми је драго због тога.

То је битно, пре свега, због промена које су се десиле у односу на прошли циклус, а тичу се новог селектора и стручног штаба.

Има неких нових ствари. Али, ми смо увек биле дисциплиноване, успеле смо све да испратимо. Надам се да је и селектор задовољан. Наставићемо да радимо како бисмо испуниле његова, али и наша очекивања – додала је млада Бањалучанка.

Јасно је да селектор Караџић није много мењао у односу на оно што је Србији доносило резултат. Али, да су већ разговарали о подели улога, шта он појединачно очекује од сваке играчице, питали смо Чађо.

Можда је и рано за такве приче. Тек смо поставили нову игру, нова одбрана. Има још времена.

Дан за сликање

Дошао је дан за оно што наше репрезентативке највише воле – сликање. Али, то не значи да ће прескочити тренинг.

Како која буде завршавала обавезе на преподневном тренингу, тако ће ићи на званично сликање за ФИБА. Из „поузданих извора“ знамо да је на фотографисању увек сјајна атмосфера.

У досадашњем делу припрема, Србија је одиграла четири пријатељске утакмице, рачунајући и ону на Златибору, против Црне Горе. Ту је и турнир у Карловим Варима, на коме су наше девојке тријумфовале.

До почетка Европског првенства су остале још две седмице. Делује да још има доста времена, али нема дилеме да ће време до премијере са Грчком, 15. јуна, пролетети.

Када год причамо о Европском првенству, позитивне смо и то је најважније – додала је Чађо.

Стварно се трудимо да радимо максимално, да свака од нас, колико која може, да свој допринос. Увек верујем у то да, ако све дамо свој максимум, не може да не буде добро на крају. Никако.

Атмосфери погодује и чињеница да су још свежа сећања на Олимпијске игре. Анегдоте из Рија се и сада препричавају.

Наравно, увек се сетимо нечега – признала је Чађо.

То су стварно били дивни тренуци, мислим да ћемо тога заувек да се сећамо. Те Олимпијске игре, медаља... То је нешто што је специјално и посебно.

Заволела „турски стил“
Чађо је већ три године у Турској. Играла је за Чаник и Истанбул – у коме се задржала две сезоне, да би се са Босфора преселила у Мерсин, за који је недавно потписала уговор.
Задовољна сам како је све текло, баш сам заволела тај начин игре у Турској и остаћу тамо. Мерсин је на мору и то ми се свиђа. Надам се да ће све бити добро, само да ме послужи здравље.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.