Почетна / Кошарка / Репрезентација

Веровали или не: Чак 25 играча отказало учешће у акцији Универзитетске селекције Србије!

Дрес универзитетске репрезентације је овог лета, више него било када раније, требало да представља одскочну даску за А селекцију
ФОТО: М. Рашић

Више него кад су са студентског окупљања 2009. у Београду директно у Пољску по сребро отишли Немања Бјелица, Иван Паунић, Мирослав Радуљица, Милан Мачван, а убрзо им се придружили Марко Кешељ, Владимир Штимац и Марко Симоновић.

Или, 2013. кад су се Никола Калинић и Ђорђе Гагић из Казања преселили на Евробаскет у Словенију, а годину дана касније се прикључио и Стефан Јовић.

Лако је могло да се догоди да и комплетна дванаесторка, па и неки момци чија би имена била скраћена пред пут на Универзијаду у Кини, већ у новембру постану сениорски репрезентативци.

Борили би се у квалификацијама за Светско првенство, с обзиром да најбољи српски кошаркаши неће бити у могућности да у њима учествују због већ добро познатих термина такозваних „прозора“.

Играчи из НБА лиге и Евролиге неће играти те квалификације, тако да се отвара место за друге момке. Оне са списка који је Зоран Тодоровић, селектор српских студената, објавио пре непуних месец дана.

Првобитни списак студената

Алекса Аврамовић (Варезе), Страхиња Јовановић (ОКК Београд), Стефан Пот (Партизан), Петар Ракићевић (Црвена звезда), Андрија Стевановић (Динамик), Андрија Шаренац (САД), Стефан Лазаревић (ФМП), Огњен Добрић (Црвена звезда), Дејан Давидовац (ФМП), Вељко Бркић (Младост Земун), Марко Тејић (Мега Лекс), Драган Апић (ФМП), Марко Радовановић (ФМП), Новак Топаловић (САД), Огњен Јарамаз (Мега), Милош Копривица (Партизан), Јован Новак (Мега), Никола Ребић (Мега), Ненад Миљеновић (ПАОК), Никола Радичевић (Бетис), Никола Јанковић (Олимпија), Михајло Андрић (Партизан), Немања Ненадић (Дунав), Милош Вранеш (САД), Младен Ђорђевић (САД) и Матија Милин (САД).

На њему су били момци са Летње лиге, МВП АБА лиге, финалисти овогодишњег плеј-офа из Црвене звезде и ФМП-а, тандем Партизана, амерички студенти и по који интернационалац.

Припреме су почеле у понедељак. На њима се није појавило 17 (словима седамнаест) момака са премијерног списка, док су и шесторица накнадно позваних одбили да играју!!! Још двојица су одустала после првог тренинга.

Сада их је укупно 12! Само осморица са првобитног списка: Страхиња Јовановић, Немања Ненадић, Вељко Бркић, Милош Врањеш, Новак Топаловић, Андрија Шаренац, Марко Тејић и Алекса Николић!

Четворица су позвана претходних дана и они су се одазвали: Игор Јевђенић, Никола Павловић, Андрија Матић и Миленко Вељковић.

Први тренинг је одрадио и двојац Партизана Михајло Андрић Стефан Пот, али су се и они повукли кад су видели шта се дешава.

Више нико неће моћи ни да буде позван накнадно, јер је у понедељак био последњи дан за вађење виза за Кину.

Разлози због којих су сви ти момци одбили да играју за универзитетску репрезентацију Србије нису ни битни.

Некима је сугерисано да би месец и по дана (17. јула почеле припреме, 30. августа је крај Универзијаде) могли на бољи начин да искористе, док су други одмах одбили да учествују у акцији. Сада је далеко важније ко ће играти за олимпијског и светског вицешампиона у квалификацијама.

Знамо ко ће носити дрес, рецимо, Шпаније. Момци који се тренутно налазе на припремама „Б тима“ иако им је јасно речено да неће путовати на Европско првенство. Сви са тог резервног списка Серђа Скариола појавили су се у дворани првог дана припрема.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Марко
Како то мислите није битно зашто су одустали? Да је 5-6 играча у питању па да кажемо момци овакви, онакви, не занима их репрезентација и сл. Али 25 људи да откаже? Па ту сигурно постоји разлог и треба се окренути тренеру и савезу јер ми је невероватно да је криво 30 људи а не неколико.
Bivši igrač
PA DA LI JE MOGUĆE DA SE TO DEŠAVA NAJVEĆIM MAGOVIMA SRPSKE KOŠARKE RAKOČEVIĆU I KUZMANOVIĆU,KVAZI ELITE KSS !!!???
raca
suspendovati likove
sims
U drzavi koja ne zna gde su joj granice ovo je ocekivana pojava.
Ras
Dobar im je "primer" dao Nikola Jokic sa reprezentacijom, pa se ugledali na njega. Sve ima svoje posledice...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.