Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић и Даниловић: Срамота је отказати наступ у репрезентацији!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић оштро су данас реаговали на отказе играча за наступ у универзитетској репрезентацији.
ФОТО: Н. Неговановић

Ђорђевић је на окупљању "А" репрезентације у Београду рекао да је срамота што је 28 играча отказало позив, док је Даниловић казао да му није јасно зашто су то урадили.

- Откази играча су ми несхватљиви. Када бисте видели листу тих отказа, слатко бисте се насмејали. 'Љут сам што нисам на списку 'А' селекције. Отишао сам на море. Прескочићу ову акцију, али ћу доћи за прозор у новембру. Припремам се за следећу сезону. Која боља припрема постоји него да проведу лето у раду и тренингу са најбољима у томе, и да играју против најбољих - рекао је Ђорђевић.

- Велики проблем ће бити у новембру за квалифиакције. Многи од 'А' репрезентативаца ће играти Евролигу и НБА. Шта ћемо тада да радимо? Да ли ови што су отказали заслужују позив у новембру? Да ли ми треба да ставимо потпис на тај списак и кажемо 'Ми вас зовемо'? Моје мишљење је да не заслужују и да је то срамота - додао је он.

Ђорђевић је додао да су бројни "А" репрезентативци прошли кроз универзитетску селекцију, и да мисли да многи од играча нису самостално доносили те одлуке, већ да су многи клубови и "људи који их воде" утицали на такве одлуке.

- Ставите прст на чело и размислите шта радите. Србија вас је звала да играте. Покажите колико цените дрес Србије. Имате прилику да наставите низ ових сјајних момака. Не верујем да ће се ишта променити, иако се надам да хоће - рекао је он.

Универзитетска репрезентација Србије учествоваће од 19. до 30. августа на Универзијади у Кинеском Тајпеху.

- Тај проблем отказивања постоји одавно. Мени није јасно зашто до тога долази. Универзитетска селекција је замишљена као селекција за будући 'А' тим. Верујте ми да не могу да схватим те играче који су отказали, јер се они још нису ни афирмисали, а ге ћеш боље припреме од рада са селекцијом. Мислим да би требало да им буде част - рекао је Даниловић.

Он је казао да није за то да се играчи кажњавају, али да би требало бити оштрији у неким ситуацијама.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ćira
Taj problem odavno postoji. Svi selektori su ga imali. Tu Sale i Pedja bi trebalo da naprave REZ, jer ima mnogo NEOPRAVDANIH otkaza. To se zove ,,prirodna selekcija,,. Moramo biti i malo tolerantni prema pojedincima, a svi ostali neka igraju za ,,pare,, na drugom mestu. Jokic je igrao dobro do sada i treba ga razumeti, kao i Bobija prosle godine. Problem postoji odavno, i resavati ga postepeno, ne odjednom. Svako ,,ima,, pravo da misli da je najbolji, a to se postize SAMO sa medaljama kojih ,,gospoda nemaju,,.
Nemanja
Podugacak je spisak onih koji nece da igraju za univerzitetsku a koje ocekujemo da igraju kvalifkacije...i samo postavljam jendo pitanje ko ce da igra kvalifikacije ako precrtamo ove?
lazar matić
- Sale, budi principijelan i precrtaj svakoga ko se ne odazove, a da nema valjan razlog za to. Jokića pod br 1 . Neka igraju oni momci koji vole ovu zemlju i za koje je državni dres ushićenje, pa makar bili i skromnijih mogućnosti. Makar nikada ništa ne osvojili, ali će se srcem boriti. Srećno !
pa
Kad 20 i kusur igraca otkaze vredi se zapitati da li je problem do selektora i saveza, a ne samo do njih.
prc
Videli od Marjanovica i onog malog sto timari konje a nece u reprezentaciju.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.