Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Човек не може на све да утиче

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да "полако почиње" такмичарска озбиљност и да ће Трофеј Београда бити добра провера пред Европско првенство.
ФОТО: Н. Неговановић

- Полако почиње такмичарска озбиљност. Играчи су у добром ритму завршили припеме. Имамо добар људски и играчки квалитет. Велики део нашег посла је да елиминишемо проблеме, али човек не може на све утиче - рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Београду.

Србија ће за викенд с репрезентацијама Црне Горе и Грчке учествовати на турниру Трофеј Београда.

Ђорђевић је навео да ће предстојећи турнир бити веома јак и добра провера.

Поред од раније повређених Немање Недовића и Марка Симоновића, ван тренажног процеса је и Мирослав Радуљица.

- Осим Недовића и Симоновића, као и Радуљице који ће данас почети да тренира, нема озбиљнијих проблема. Они су и даље део екипе, тако живимо и радимо.

Недовић има проблема с раменом и 14. или 15. августа после друге магнетне резонанце ће бити познато да ли ће Ђорђевић моћи да га сачека.

Ђорђевић је рекао да је Европско првенство веома јако такмичење на којем нема фаврита.

Селектор Србије је казао да његова екипа има много проблема са адаптацијом на временске услове у Београду.

- Биће проблема са адаптацијом на климатске услове, с обзиром на нестварно лудо време у Београду које, пре свега, не одговара играчима. Ово је за нас много тешка провера у овом тренутку, јер смо колико јуче сишли са планине. Нисмо имали утакмица осим против универзитетске селекције - казао је он.

Ђорђевић је имао само речи хвале за селектора Црне Горе Богдана Тањевића, за кога је рекао да је уз још неколико тренера његову генерацију "извео на прави пут".

- Част ми је да седим поред легенде светске кошарке. Црна Гора се брзином светлости диже визијом Тањевића - рекао је Ђорђевић .

Србија ће прву утакмицу на Трофеју Београда играти у суботу од 21.00 против Грчке, а дан касније у истом термину против Црне Горе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.