Почетна / Кошарка / Репрезентација

Радуљица и Истанбул – неузвраћена љубав

Једном нам је у разговору о ван кошаркашким темама, Мирослав Радуљица признао како воли Истанбул, тај спој традиције и модернизма. Међутим, овај мегаполис на Босфору очигледно „не воли” Радуљицу.
ФОТО: М. Антић

Прошли пут када је репрезентација играла велико такмичење у Истанбулу – Светско првенство 2010, Радуљица је са списка тадашњег селектора Душана Ивковића отпао као 13. После тога су прошле четири године пре него што се вратио „под заставу”.

Те године је потписао вишегодишњи уговор са Ефесом, из Железника се преселио у Стамбол. Међутим, тај део каријере не памти по добру. Кренуло је повредом метатарзалне кости, због чега је дуго био ван терена, наставило се позајмицом у Албу. Међутим, у Ефес се више није вратио.

После седам година, репрезентација поново игра у Истанбулу. Али, опет без Радуљице.

Кренуло је од проблема „уобичајених” за тај део припрема, најава да ће се после прегледа у Новом Пазару вратити за два-три дана, преко прескакања првог припремног турнира, па до коначне одлуке да ипак прескочи ово такмичење.

После свега, нема дилеме да му Истанбул више неће бити тако омиљен град.

Остатак лета, Радуљица ће искористити да реши проблем са коленом, како би спреман дочекао сезону у кинеском прволигашу Ђијангсу Драгонс.

 ЦЕНТАРСКА ЛИНИЈА ПОЗНАТА

Више пута је признао, он то не воли да ради. Тешко му пада када после много дана заједничког рада, некоме мора да каже да не наставља даље. Али, нема никакве дилеме да би Александар Ђорђевић радије прихватио ту опцију од ове селекције која се „прави” сама од себе.

Посебно би имао тежак задатак да одреди који од четворице центара неће путовати, пошто је на претходна такмичења, осим на СП у Шпанији када су због повреде Ненада Крстића путовала четворица центара, водио три класичне петице.

Ако тако буде и сада, проблем са коленом Мирослава Радуљице је „закључио” центарску линију Србије на предстојећем Европском првенству. Њу ће чинити Огњен Кузмић, Владимир Штимац и Бобан Марјановић.

САЛЕТОВА ЕКИПА ЗА ХАМБУРГ

У Хамбург је отпутовала екипа у саставу: Милан Мачван, Богдан Богдановић, Владимир Лучић, Драган Милосављевић, Стефан Бирчевић, Владимир Штимац, Никола Калинић, Бранко Лазић, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Огњен Кузмић и Бобан Марјановић.  

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.