Почетна / Кошарка / Репрезентација

Браћа Гасол и искусни асови предводе Шпанце на ЕП

Браћа Гасол Паул и Марк, уз искусне Хуана Карлоса Навара, Серхија Родригеза и Фернанда Сан Еметерија предводиће репрезентацију Шпаније у нападу на одбрану европског злата.
ФОТО: Твитер/Марка

Селектор Серђо Скариоло је саопштио коначан списак од 12 кошаркаша, међу којима место нису нашли Хави Рабаседа и Себас Сајц.

За Шпанију ће на Европском првенству наступити: Рики Рубио (Минесота), Серхио Родригез (ЦСКА Москва), Гиљем Вивес (Валенсија), Хуан Карлос Наваро (Барселона), Фернандо Сан Еметерио (Валенсија), Алекс Абринес (Оклахома), Ђоан Састре (Валенсија), Хуанчо Ернангомез (Денвер), Пау Гасол (Сан Антонио), Марк Гасол (Мемфис), Вили Ернангомез (Њујорк) и Пјер Ориола (Барселона).

Због повреда раније су отпали Серхио Љуљ, Пау Рибас, Виктор Клавер и Илемане Диоп, док Николу Миротића нису пустили Чикаго Булси.

Репрезентација Шпаније, која брани злато са прошлог шампионата из Француске, на предстојећем ЕП играће у Ц групи у румунском Клужу са домаћом селекцијом, Хрватском Чешком, Црном Гором и Мађарском.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Janko Kg
Tako je to kada volis svoju zemlju, imas skoro 40 godina i boris se za nju... Sad barem znamo kome ide zlato, da se ne nadamo mnogo.
Nemanja
Ovaj sastav jeste ubitacan,i spanci su definnitivno favoriti broj jedan,ali nije sve gotovo.Spanija je slabija nego prethodnih godina,iako tu ima dosta mladjih igraca koji igraju u nba i koji mogu da budu zamena za onu generaciju koja je vladala svetskom kosarkom prethodnih 10 godina.Ipak niej sve gotovo.Bice tu ozbiljnih ekipa uz srbiju,litvaniju,hrvatsku koju mogu da pariraju spaniji.Pored tih ekipa koje su uz spaniju glavni favoriti,izdvojio bi neke ekipe poput letonije koje ce mnogo uraditi na ovom prvenstvu.Francuska i Grcka doalze oslabljene,ali ne bez sansi,pogotovo Francuska koja ima jednu smenu igraca ali uz iskusnog De kolao,Dijao i evana furnija koji je ima ekstra sezonu u nba sigurno mogu da priprete.Prosto na ovom prvenstu postoje ekipe koje mogu svakog da pobede.Nemacka sa Srderom moze da pobedi svakog,itlalija takodje,nisu ni rusi za bacanje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.