Почетна / Кошарка / Репрезентација

Акрополис Куп: Орлови на крилима Марјановића бољи од Азура

Србија је у првом мечу Акрополис Купа у Атини славила против Италије, највише захваљујући сјајној партији НБА центра Бобана Марјановића
ФОТО: Н. Неговановић
Италија – Србија 65:73 (24:22, 14:18, 18:19, 9:14)
Дворана: ОАКА арена. Гледалаца: 3.000. Судије: Анастопулос, Каракацунис, Пурсанидис.
ИТАЛИЈА: Хекет 5, Дела Вале, Белинели 20 (4 ас), Арадори 11, Филој 6, Биља, Мели 6 (5 ск), Пасколо 2, Кузин, Ћерви 2, Ћинћиарини, Абас, Балди Роси, Брнс 4, Датоме 9.
СРБИЈА: Мачван 5 (7 ас), Богдановић 10, Лучић 12, Милосављевић 2, Бирчевић, Штимац 6, Мицић 6, Гудурић 3, Јовић 2 (5 ас, 5 ск), Кузмић 6, Марјановић 21 (8 ск).

Освојене лопте: Италија 6, Србија 5. Изгубљене лопте: Италија 13, Србија 14. Личне грешке: Италија 24, Србија 21.

 

Италија је нешто боље почела, али је Србија брзо ухватила ритам и у првој четвртини била у егалу, највише захваљујући расположеном Бобану Марјановићу.

НБА ас је постигао 12 од првих 18 поена српског тима. Орлови су до вођства после дужег времена дошли тројком Мицића (27:26), недуго потом ван линије 6,75 погодио је и Гудурић (32:30).

Један од најлепших потеза на мечу виђен је у завршници полувремена, кад је прорадила нова осовина минхенског Бајерна, Јовић је у контри проиграо Лучића

за „али-јуп” и тајм-аут Месине (36:33).

Маестрални Белинели је држао Италијане у животу, погодио је тројку за изједначење (36:36), до полувремена је уписао 13 поена.

Ипак, на одмор је екипа Саше Ђорђевића отишла са два поена вишка, а имала би и више, да није било чак десет изгубљених лопти и доста лаких поена за Азуре.

На старту другог полувремена Италијани су ухватили ритам са три везане тројке, погађали су редом Белинели, Хекет и Датоме, те је Ђорђевић морао да тражи тајм-аут (49:42).

И то је уродило плодом, Србија је стрпљиво топила предност ривала, тројка Лучића, па два бацања Мачвана, једно Марјановића, те опет два Лучића вратили су предност орловима (50:49).

Марјановић је потом везао четири поена, уз прелепу финту за коју је добио овације (54:50), а нешто касније Србија је имала и „плус пет” (59:54). На старту последњег квартала пет поена везао је Богдановић, за тада максималних осам поена предности (64:56).

Могла је Србија и да „преломи” меч кад је Лучић погодио уз фаул, изнудио неспортску Белинелија, потом убацио и додатно слободно бацање (69:60).

Али, наредна два напада Орлови нису искористили, са друге стране Филој је убацио тројку, испоставило се да је само продужио наду свом тиму (69:63).

Све је било готово после поготка Штимца уз прелепу асистенцију Јовића, на два и по минута пре краја (71:63). До краја, Орлови су сачували осам поена разлике и забележили седму победу из исто толико мечева у припремном периоду.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nikola mirkovci
po vašem tekstovnom izveštaju nigde ne spominjete Bogdanovića jel zato što nije iz zvezdice a postigao je deset poena i vi kažete da ste neutralni xaxaxaxa
bokiUSA
Procitaj text opet i ne mlati praznu slamu sa Zvezdim. Zato nam tako i jeste.
Nikola
Lucic razbija! Kako nam je falio sve ove godine u reprezentaciji nas kapiten. Cim udje sve ih razigra. Veliki nedostaju ove godine ali mislim da Marjanovic i Lucic to dosta nadoknadjuju. Bicemo jos jaci kad ih Sale jos vise uigra.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.