Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Нисам онај ко може да предвиди будућност

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства, пошто је вечерас у Истанбулу у четврфиналу победила селекцију Италије са 83:67
ФОТО: Д. Жарковић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је његова екипа сјајно одиграла одбрану на вечерашњем мечу против Италије и додао да ће дати све од себе у полуфиналу Европског првенства против Русије.

- Честитке играчима, сјајна утакмица. Мислим да је ово била наша најчвршћа одбрамбена утакмица до сада на шампионату. Момци су били су екстремно фокусирани на њихове шутеве, знали смо из којих акција траже те тројке које им дају кисеоник. Међутим, данас само са тим нису могли да победе - рекао је Ђорђевић после меча.

- Имали смо доминацију у скоку, стално смо били на десет разлике... Можда на почетку смо мало лошије отворили, али брзо смо направили резултатску равнотежу и имали мир довољан, а с друге стране концентрацију која нам је дала сигурност у нападу - додао је селектор Србије.

Кошаркаши Србије пласирали су се вечерас у полуфинале Европског првенства пошто су победили Италију са 83:67.

"Мислим да је трећа четвртина била кључ, јер су они на 10 разлике кренули са једном другом тактиком и са оштријом игром, играли на ивици фаулова, Марјановића су одгуравали од коша... Али, онда смо преузели игру са спољних позиција и знали како да је доведемо до краја.

Србија ће у полуфиналу играти против Русије.

- То је снажна екипа, јака екипа, која физички игра добро имају таленат, имају Шведа који је један од најталентованијих нападача на овом првенству и то ће бити један од задатака, али не смемо да заборавимо ни све остале. Дошли смо на такмичење и оно још траје, на сву срећу, за нас. У свакој следећој утакмици идемо на победу и нема шта друго да се каже. Нисам онај ко може да предвиди будућност. Даћемо све од себе да победимо.

Ђорђевић се сложио са констатацијом новинара да је Милан Мачван "лепак" који спаја тим.

- Не знам да ли ћете се сетити пријатељске утакмице против Грчке или Црне Горе током припрема када је му није пало напамет да не игра иако је имао температуру. Е, тада је ова екипа постала екипа. Само је рекао у једном тренутку 'Сале ја не могу више', па је сео и онда смо га два дана враћали из мртвих... Заиста, ови момци толико причају међу собом и мало пута сам осетио толику жељу за информацијама. Велике похвале са моје стране.

Селектор Србије је имао речи хвале и за Богдана Богдановића.

- Није га пореметило то што није погодило шутеве за три поена и велики шутери имају ту карактеристику, да и даље играју. Имао је добре изборе, добре шутеве, можда је један шут пожурио, у трећој четвртини, када сам видео да је и физички мало пао, али одиграо је изванредну утакмицу, преузео је улогу и када је требало да помогне Мицићу у организацији, док је Јовић имао проблеме са фауловима.

Добру партију су пруили и Огњен Кузмић и Бобан Марјановић.

- Одиграли су сјајно. Кузмић је одиграо сјајно, сећам се једне блокаде коју је већ понављао на турниру. Марјановић је у првом делу меча био хируршки прецизан, треба још храбрије да користи своје тело кад дођу физички играчи.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BRZINA i SKOK
Srbija pobeđuje Rusiju, jer su naši igrači FIZIČKI SPREMNIJI i igraju odličnu ODBRANU!!
Lučić najbolji
Ključni igrač je Vlado Lučić, koji igra odličnu odbranu, ima odličan skok i šut za tri !!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.