Почетна / Кошарка / Репрезентација

Лука Дончић: Ако треба, понећемо и таблу кући

Лука Дончић, лице на насловнице, дете које очарава и због којег ће наредних година бити пуне дворане где год да игра Реал, односно НБА клуб који га буде драфтовао, можда и као првог пика наредног лета. Такав 18-годишњак вечерас прети Србији.
ФОТО: Д. Жарковић

- Наравно, ово је мој сан. Још не верујем да смо овде, да смо стигли до финала. Много смо радили за ово, месецима. Али, апсолутно смо заслужили да будемо овде – рекао је наше горе млади лист.

Словенија је играла најатрактивнију кошарку на првенству, али то ретко када доноси злато.

- То што нисмо изгубили ниједан меч сада ништа не значи. Финале играмо као прву утакмицу на првенству. Имамо план као и за сваки меч.

Лука ретко када скида осмех са лица. После малтене сваког коша има радост на лицу.

- Уживаћу. Најбитније је да је свима лепо, да се забављамо на терену. А сигурно је да ће до краја бити напето, свих 40 минута.

Александар Ђорђевић је рекао да би Словенци могли да понесу таблу кући ако узму титулу, с обзиром на број тројки и срећних кошева које су постигли уз помоћ плестигласа. На ту констатацију, Дончић се насмејао.

- Ако треба, носићемо и таблу. Само нека улази.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Figaro
Luka Doncic je savremena varijanta Bodiroge.Bodirogao je uspeo jer se igrala sporija kosarka. Doncic mora sebe da trazi na krilu-suteru.
Dragan Lo
Figaro...Bodiroga je uspeo jer je genijalan, a mali može da igra šta mu se hoće.
Dado
Vi tablu a mi ćemo trofej..
Simpaticni decko
Uzmi sada zlato LUKA DONCICU!!!!!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.