Почетна / Кошарка / Репрезентација

БЈЕЛИЦА: Никад више лето без репрезентације

Минесота после 14 година силно жели у плеј-оф, а тренутна форма наговештава да ће се у Таргет центру коначно играти најузбудљивији део сезоне. Немања Бјелица се уклапа у лепшу слику Вукова.
ФОТО: Бета / АП

Најбољи тројкаш НБА лиге и важан шраф нове Минесоте у игру улази са клупе, али је задовољан улогом коју му је наменио Том Тибодо.

- Имамо сјајног тренера и одличну организацију. Овог лета смо довели једног од најбољих играча лиге, Џимија Батлера који има огроман утицај на нашу игру. Познајемо се добро, нисмо много мењали, ово нам је друга година у овом саставу. Играмо добро – поручио је Бјелица за „Трендбаскет“. - Било ми је потребно више времена да се прилагодим него што сам мислио. Били смо млади, променили тренера после прве године... И даље имамо много простора да играмо боље, посебно у одбрани, док смо један од најбољих нападачких тимова. Сваке вечери играш против најбољих, тешко је.

Од играча који су наступили на барем три утакмице ове сезоне - а Бјелица ја играо у свих 11 – и који шутирају барем две тројке по мечу, српски ас је најефикаснији у лиги! Покушава 2,5 пута за три поена, погађа 1,5, што је 59,3 одсто успешности!

- Сада сам у добром ритму, нећу овако шутирати целе сезоне, биће успона и падова. Али, сада знам шта овде могу да урадим, потпуно сам променио улогу. Дошао сам као главни играч у Европи, стално ми је лопта била у рукама, чинио сам саиграче бољима... Сада имам другачију улогу и срећан сам све док побеђујемо. Део сам сјајне екипе.

Бјелица је због повреда пропустио две велике репрезентативне акције – Олимпијске игре у Рију и Евробаскет у Истанбулу.

- Осећао сам се као део тима, иако сам гледао на ТВ. Верујте, много је тешко гледати те момке како се боре а не можеш да помогнеш. Рекао сам, то ми је било последње лето да сам прескочио репрезентацију! Волим да играм за државни тим, да представљам моју земљу, тако да једва чекам да поново обучем дрес.

Гледао је Бјелица и како његов Фенербахче осваја титулу првака Европе.

- Био сам пресрећан, момци су заслужили титулу. Знам како је све почело, био сам од прве године са Жељком. Људи морају да разумеју да је за све потребно време. Имали су најбољег тренера у Европи, најбољи систем, а тада није ни битно који је играч напустио тим. Мислим да ће и ове године да освоје. Желим им то.

 

АДАПТАЦИЈА ЗАХТЕВА ВРЕМЕ

Из Србије су летос стигли Теодосић и Богдановић...

- Причао сам са Богданом и Милошем, потребно им је време да се адаптирају, морају да прихвате другачије улоге. Мислим да је Богдановић у сјајним рукама у Сакраменту, већ је стартер, а верујем и да ће градити тим око њега. То је сјајно! Што се Милоша тиче, он је био најбољи плејмејкер у Европи и један је од најбољих овде. Штета је што се повредио, једва чекам да га видим опет на терену.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.