Почетна / Кошарка / Репрезентација

Играчи Олимпијакоса, међу њима и Никола Милутинов, донели одлуку да неће играти за репрезентације у првом „ФИБА прозору”

Шесторица играча Олимпијакоса објаснила због чега не желе да наступају у квалификацијама за Светско првенство
ФОТО: Евролига

Грчки репрезентативци Јоргос Принтезис, Вагелис Манцарис, Костас Папаниколау и Јоанис Папапетру, те литвански Јанис Стрелниекс и српски Никола Милутинов неће играти за националне тимове у квалификацијама за Светско првенство.

Шесторка из Олимпијакоса је у отвореном писму објаснила разлоге овакве одлуке:

„Од нашег детињства увек смо одговарали на сваки позив, посебно наших националних тимова, боравили смо недељама далеко од наших породица, не обраћајући пажњу на наш умор и ризик од евентуалних повреда. Тачније, доживели смо неколико повреда и играли упркос њима, кад год је то било потребно. Познато је да смо то учинили због љубави, поштовања и посвећености и то је разлог због којег се никад нисмо жалили.

Углавном, у погледу промена које су се догодиле услед новог формата светских квалификација, ми смо у непријатној позицији да објавимо одлуку да нећемо бити део наших репрезентација у ФИБА квалификацијама за Светско првенство 2019. године.

Јасно је да је у овом делу сезоне практично немогуће и непрофесионално одсуствовати са наредним мечева нашег тима у Евролиги, посебно што је већина нас већ пропустила већи део припрема за почетак сезоне због обавеза репрезентација на Евробаскету 2017. године.

Надамо се да ће се ситуација ускоро нормализовати и да ћемо бити у могућности да помогнемо напорима наших националних тимова.”

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zoki
bravo majstori,zajedno da unistimo FIBU
Peki
Ali sve jedno uvek se igralo u ovom prozoru za klubove, nikad za reprezentacije i jos tada je EL rekla da se poklapa sa njom koliko se secam.
pa nije fiba kriva za ovo
Da, jer je FIBA ovo napravila, iako su pre 4 godina rekli da menjaju kvalifikacije sa ovim prozorima, a Evroliga je tek pretprosle sezone rekla da menjaju format u ovaj sadasnji.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.