Почетна / Кошарка / Репрезентација

Орлови против Грузије, Сава Лешић дебитује у 30. години, хоће ли „Пионир” бити пун (понедељак, 20 часова)

Три месеца пре него што прослави 30. рођендан, Сава Лешић ће дебитовати за сениорски национални тим Србије. У понедељак, на мечу против Грузије, име искусног крилног центра биће у протоколу, а он на терену
ФОТО: Н. Неговановић
Србија – Грузија (20 часова, РТС 2)
СРБИЈА: Раданов, Тепић, Симоновић, Мачван, Паунић, Лешић, Маринковић, Радуљица, Тодоровић, Пено, Ђоковић, Гагић. Селектор: Александар Ђорђевић.
ГРУЗИЈА: Диксон, Рогава, Боиса, Маркоишвили, Пацација, Дарбаидзе, Беришвили, Боколишвили, Двалишвили, Цкитишвили, Бекаури, Битадзе.

 

Ето, десило се. У најбољим играчим годинама стигао је позив за репрезентацију – рекао је Лешић још на окупљању Орлова.

Како је сам рекао, ово је највећи корак о његовој каријери. Играо је за два највећа клуба у Србији, Партизан, па Црвену звезду, недостајало је само да упише учешће у репрезентацији. То ће се догодити у изузетно важном мечу за Србију. 

У иностранству сам већ седам-осам година и овај позив је дошао као круна каријере – рекао је задовољни Лешић.

Орлови тек у јулу поново код куће

И пред овај меч, селектор Ђорђевић је позвао публику да у што већем броју прошета до београдског храма кошарке.

Надамо се још већој и бројнијој подршци публике у дворани, која нам је преко потребна – рекао је кормилар српског тима.

Не би требало тражити разлог зашто би Београђани, али не само они, морали да испуне „Пионир“ до последњег места.

Али, разлог више је тај што ће репрезентацију на делу видети тек следећег лета. У том трећем прозору ће селектор моћи да рачуна на све играче.

Орлови у другом прозору (23-25. фебруар) обе утакмице играју у гостима, прво у Немачкој, па Аустрији. На страни играју и у првом мечу трећег прозора, када их очекује дуел са Грузијом.

У Србији ће поново бити тек 2. јула, кад прву рунду квалификација завршавају утакмицом против Немачке.

Додајући да је Србија кошаркашка сила, искусни крилни центар је наставио причу:

Наравно да свака земља заслужује да се представи са својих 12 најбољих играча. Али, сада је таква ситуација и ових 14 момака су тренутно најбоље што Србија има, момци који у овом тренутку могу највише да пруже. Сигуран сам да уз подршку јавности, можемо да дођемо до добрих резултата.

Улазнице и у Пиониру

Осим на продајним местима Евентима, као и он лајн на сајту www.eventim.rs, улазнице за утакмицу Србија – Грузија у понедељак ће моћи да се купе и на благајни дворане „Александар Николић”, у периоду од 16 часова до почетка утакмице.

Цене су: трибине – 300 динара, партер – 250, плава и бела ложа – 600, други ред столица поред терена – 5.000 динара, први ред столица поред терена – 6.000.

Позиву Лешића у национални тим посебно се обрадовао човек чије је место, између осталих, он заузео. Немања Бјелица кога са Лешићем везују кумовски односи, је више пута поновио како је пресрећан због свог великог пријатеља.

Кум је одмах честитао, драго му је, наравно. Неки наш сан је да заиграмо заједно за репрезентацију. Сада је то далеко. Драго ми је што је добро почео сезону, мада мислим да је заслужио већу шансу.

Семафор другог кола Г групе квалификација за СП:
20,00: Србија – Грузија
20,20: Аустрија – Немачка
Табела: Србија и Немачка по 1-0, Грузија и Аустрија по 0-1.
Треће коло (23. фебруар): Немачка – Србија, Аустрија – Грузија
Четврто коло (25. фебруар): Грузија – Немачка, Аустрија – Србија
Пето коло (29. јун): Грузија – Србија, Немачка – Аустрија
Шесто коло (2. јул): Србија – Немачка, Грузија – Аустрија
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Figaro
Tepic,Paunic,Lesic???
Tokyo
Sava Lešić je jedan od najkorisnijih košarkaša koje sam imao priliku da gledam, veliki radnik na terenu. Svakako će biti od koristi i svakako je to zaslužio svojim radom i zalaganjem.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.