Почетна / Кошарка / Репрезентација

Душко Вујошевић позвао Нуркића и Адамса

Некадашњи тренер Партизана позвао је Јусуфа Нуркића и Џоша Адамса за утакмице петог и шестог кола квалификација које су на распореду за месец и по
ФОТО: В. Марковић

На списку селектора кошаркашке репрезентације Душка Вујошевића БиХ нашла су се имена двојице играча за које се тешко може очекивати да ће заиграти у трећем квалификационом циклусу за Светско првенство.

Учешће Јусуфа Нуркића и Џоша Адамса је под великим знаком питања. Нуркић се наводно неће одазвати позиву, и наставиће бојкот репрезентације, док Американац још није добио пасош БиХ.

Окупљање је заказано за 14. јун у Сарајеву, а Миралем Халиловић и Елмедин Кикановић оправдано ће каснити због завршнице шампионата Француске док ће Џанан Муса стићи 21. јуна.

Екипа ће отпутовати у Опатију 15. јуна где ће 20. и 23. јуна одиграти пријатељске утакмице против Хрватске.

Затим следи повратак у и одмеравање снага са Француском 29. јуна, а Белгији ће гостовати 2. јула.

После четири одиграна кола Е групе квалификација за Светско првенство 2019. године у Кини БиХ има шансе да се домогне другог круга јер са по две победе и пораза заузима треће место, иза Француске (4/0) и Русије (2/2) док је последња Белгија без бодова.

На списку селектора за утакмице против Француске и Белгије су Дарко Талић (Какањ), Амар Гегић (Бајерн), Немања Гордић (Будућност), Сани Чампара (Андора), Марко Рикало (Слобода), Џош Адамс (Бешикташ), Џанан Муса (Цедевита), Един Атић (АЕК), Алмир Хасандић (Слобода), Ибрахим Дурмо (Спарс), Адин Врабац (Хамбург), Александар Лазић (Мега), Милан Милошевић (Патра), Недим Буза (Остенде), Неџад Муратовић (Слобода), Амар Алибеговић (Сент Џон Ред Сторм), Елмедин Кикановић (Монако), Маркус Лончар (Широки), Андрија Стипановић (Цедевита), Емир Сулејмановић (Фуенлабрада), Јусуф Нуркић (Портланд), Иван Карачић (Широки), Ајдин Пенава (Маршал Тандеринг Херд) и Кенан Камењаш (Спарс).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.