Почетна / Кошарка / Репрезентација

Филип Петрушев, златни Орлић о путу до титуле, снази карактера и воље

Кроз турнир смо дизали форму, темпирали смо да када буде најбитније и ми будемо најбољи – каже талентовани крилни центар
ФОТО: ФИБА

Препричавали су, препричавају и препричаваће… Све оно што се пре неколико дана догодило у Летонији, како су се у највећој и најзначајнијој луци на Балтичком мору попели на кров Европе.

Како су славили у дворани, па са свим осталим учесницима на опроштајном партију, а онда и у својој режији... Умели су да прославе!

Али, кад год крену да се присећају свега што се догодило, нека нова ситница искочи... Не могу свега ни да се сете.

Утисци се још нису слегли – признао је Филип Петрушев.

Крилни центар јуниорске репрезентације Србије, првака Европе. Момак који је уз Марка Пецарског био толико доминантан током турнира и заједно са њим на крају завршио у најбољој петорци турнира.

Била је то доминација високих играча каква се ретко виђала. И тако је било у свим утакмицама, а посебно у финалу где су ниској и брзој Летонији, комбиновано убацили 63 поена – Пецарски 34, Петрушев 29.

Сјајан турнир за нас. Заиста – наставио је причу Петрушев.

Он је, баш као и Пецарски, био део тима и прошле године, када је генерација 1999. била првак Европе.

Успели смо да одбранимо титулу – задовољно је констатовао, пре него што је наставио причу:

Момци су све то изнели на прави начин. Кроз турнир смо дизали форму. Темпирали смо да када буде најбитније и ми будемо најбољи. Стварно смо пресрећни. Сав уложени труд се исплатио, цело лето које смо издвојили да бисмо били спремни за такмичење.

Поредећи два лета која је завршио са златом око врата, Петрушев је рекао:

Марку и мени је ове године било лакше, јер смо имали то искуство од прошлог лета. Успели смо то да пренесемо и другим саиграчима, да смањимо тензију која прати оваква такмичења, а посебно када играте финале са домаћином у препуној дворани. Злато нам је било циљ и успели смо да останемо мирни, хладних глава. Стварно смо играли најбоље када је било најпотребније. Сигуран сам да нам је прошлогодишње искуство помогло у томе.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Mali, posle studija dođi u Partizan.
JOS JEDNOM BRAVO DECACI!
Samo mi je uzasno krivo sto prenosa finalne utakmice na javnom servisu nije bilo i uopste sto ovi decaci nisu dovoljno medijski ispraceni...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.