Почетна / Кошарка / Репрезентација

Србија декласирала Словенију у осмини финала, против Француске у четвртфиналу

Српским кадетима била је потребна једна четвртина да ухвате ритам и после изједначене борбе у том делу, осигурали су велику предност коју су сачували до краја
ФОТО: fiba.com

Србија – Словенија 88:63 (26:17, 24:13, 16:18, 22:15)

Нови Сад - Дворана: СПЦ Војводина. Гледалаца: 1.000. Судије: Булто (Шпанија), Озолс (Летонија), Чебишев (Украјина). Освојене лопте: Србија 11, Словенија 9. Изгубљене лопте: Србија 13, Словенија 14. Асистенције: Србија 17, Словенија 10. Личне грешке: Србија 25, Словенија 16.

СРБИЈА: Ивковић 5, Пауновић 4, Манојловић 22, Агоч 15, Андрић 2, Стефановић 18, Светозаревић 4, Мушикић 6, Тарлаћ 4, Шкобаљ 6, Јоксимовић 2, Павићевић.

СЛОВЕНИЈА: Цијани, Иванковић 1, У. Клавзар 12, Медвед, Крмац 2, Текавчић 7, Сној 2, Фајфар 3, К. Клавзар 8, Фрелих, Маловчић 19, Сцука 9.

 

Кадетска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Новом Саду пошто је славила у дуелу против Словеније. Изабраници Владе Вукоичића за место у полуфиналу играће сутра од 20,30 часова у великој дворани СПЕНС-а против Француске, која је била боља од Немачке 83:56.

Српским кадетима била је потребна једна четвртина да ухвате ритам и после изједначене борбе у том делу, осигурали су велику предност коју су сачували до краја.

У уводном одмеравању снага више успеха имали су наши кадети. Словенци су ређали промашаје, а пулени Владе Вукоичића били су добри у контри. Никола Манојловић је у почетку био најрасположенији на терену, погодио је тројку за 7:5. Држали су корак Словенци, јурили резултат, али је њихов тренер после нашег још једног успешног шута за три поена реаговао тајм–аутом када је на семафору стајало 19:14. Иако су гости одмах узвратили истом мером, последњи део прве четвртине обележио је Стефан Агоч. Ушао је са клупе и за седам минута постигао је осам поена. Дао је последњих шест за наш тим и тачку на овај део игре ставио је тројком за 26:17.

Није служио шут Словенце у наставку, а кадети Србије били су сналажљиви у контрама. Управо су се по том рецепту и „одлепили“ први пут пошто су направили предност од 12 поена – 31:19. Уписивали су се редом наши кадети у статистику, а Манојловић је тројком довео Србију до 40:24. Покушавао је Маловчић да врати Словенце у игру, али домаћини нису спуштали гас. „Плус 20“ само 32 секунде до полувремена режирао је Лазар Стефановић, пошто је, такође, био прецизан за три поена (50:30).

Пријала је нашим кадетима подршка публике у Спенсу, који ни у трећој четвртини, упркос великом вођству нису дозволили да дође до опуштања. Словенци су направили мини–серију од 7:0 за 58:44, али је уследио рафал с друге стране у виду две тројке.

Заслужио је да се одмори најефикаснији на мечу, Манојловић, па га је на паркету у последњој четвртини заменио Војин Ивковић. Погодио је за три Стефановић, а пратио га је Шкобаљ са два поена, што је натерало тренера Словеније да затражи тајм–аут при резултату 80:54. Због велике предности Вукоичић је могао да пружи шансу и осталим играчима са мањом минутажом, јер се име победника до краја није доводило у питање.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bravo decaci!!
Samo mi nije jasno zasto Vojin Ivkovic(Primorska Kopar) odigra samo 11min u ovoj utakmici kad je u utakmici pre ove bio najbolji sa 13 poena i nekoliko asistencija a isto vazi i za Lazara Stefanovica(Primorska) koji je sinoc za samo 11min zatrpao kos Slovenaca sa 18 poena(trojke 4/5)...mislim da Ivkovic zasluzuje puno vise minuta i vecu ulogu pogotovo sto igra pred svojom novosadskom publikom kao i Manojlovic i Agoc koji su sinoc pruzili najvise u svom rodnom gradu, gradu kosarke, koji je sto se tice klupskog basketa nepravedno zapostavljen...ali mozda ovo prvenstvo i uspesi ekipe 3x3 sa Bulutom nesto promene na tom planu...mada tesko jako jer upravo primer Manojlovica,Agoca i Ivkovica pokazuje suprotno posto su u najmladjem uzrastu odvedeni u Megu(Agoc),CZ(Manojlovic),Ivkovic(Primorska)...tako da ako grad ili neki sponzor ne ulozi veci novac u KK vojvodina tesko da ce ovaj kosarkaski centar dobiti ponovo mesto koje zasluzuje...
muta
turnirski sistem takmicenja, podrzavam trenera. treba rasporediti snage
#bravo decaci!!
Napravio sam lapsus,Lazar Stefanovic igra za Partizan a ne za Primorsku..ne bih samo voleo da se obistine sumnje da se guraju Miskovi i Covicevi igraci iako ima mozda i boljih ali igraju za druge klubove, ali nadamo se da je iksusni Vukoicic iznad tih stvari....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.