Почетна / Кошарка / Репрезентација

Кадети у последњем мечу на ЕП савладали Грке у борби за пето место

Турска је освојила бронзану медаљу на ЕП у Новом Саду победом над Француском 82:59, Хрватима злато у трилер завршници са Шпанцима (71:70)
ФОТО: fiba.com

Србија – Грчка 81:68 (24:12, 20:20, 18:13, 19:23)

СРБИЈА: Ивковић 6, Пауновић 7, Манојловић 4, Агоч 11, Андрић 9, Стефановић 11, Светозаревић 3, Мушикић 6, Тарлаћ 2, Шкобаљ 18, Јоксимовић 4, Павићевић.

ГРЧКА: Филиос, Николаидис 9, Коловерос 5, Висариоу 8, Костопоулос, Прапас 4, Филипоу 6, Папасавоглу 14, Калогирос 13, Толијас 2, Караманлис, Цамис 7.

 

Мушка кадетска репрезентација Србије, играчи рођени 2002. године и млађи, заузела је пето место на Европском првенству које се одржава у  Новом Саду. Изабраници селектора Владе Вукоичића у последњем мечу на шампионату уверљиво су савладали селекцију Грчке.

Наш млади тим је средином прве четвртине преузео контролу игре, створио двоцифрену предност, тако да се тријумф ниједног тренутка није доводио у питање.

Није српске кадете збунило стартно вођство селекције Грчке од 8:5. Преко расположеног Филипа Шкобаља узвратили су серијом 9:0 и преокренули резултат – 14:8. До краја прве четвртина Србија је одлично шутирала за три поена и стекла двоцифрену предност – 24:12.

Грцима је припао наставак сусрета, јер су дошли до жељеног ритма и смањили у 14. минуту на 26:22. Брзо су изабраници селектора Вукоичића појачали интезитет игре у одбрани, разиграо се Стефан Агоч, Лазар Стефановић је у самом финишу убацио пет везаних поена, што је нашем тиму поново донело сигурно вођство – 44:32 на крају првог полувремена.

У истом ритму наставили су српски кадети и у наставку утакмице. Служио је их је шут, одбрана је била на задовољавајућем нивоу, тако да је после треће четвртине предност увећана на 62:45, а утакмица практично била преломљена. Зато је било очекивано да падне ритам у последњих десет минута, што се и десило. Грци су на све начине покушавали да ублаже пораз што им је само делимично пошло за руком – 81:68.

Турска је освојила бронзану медаљу на ЕП у Новом Саду победом над Француском 82:59. У финалу је Хрватска победила Шпанију 71:70.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

falilo dosta toga
Nismo imali dovoljno visine i snage u reketu i to je presudilo u cetvrtfinalu protiv Francuza, plus sto nas nije sluzio sut spolja...i ja sam utiska da je ova generacija mogla bolje al da nije dovoljno dobro selektirana,uigrana i vodjena na utakmicama od strane Vukoicica kao i U17 od strane Klipe a takodje i U20 od strane Jovanovica....nije mi jasno zasto je sa spiska izostavljen mali Gorunovic??? I da pomenem samo finalnu utakmicu, Spanci vode pola kosa a Hrvati imaju samo 5sekundi za napad i loptu sa strane posle tajmauta..i vrapci na grani su znali da ce akcija ici dole na malog Prkacina, i sta se desi, lopta potpuno neometano stize do njega i on se posle preuzimanja smusene spanske odbrane nalazi u mismecu protiv za glavu nizeg igraca i lagano ga dupe.om izgura i polozi loptu u kos, kao na basketu kad mi igramo na ulici...svi ostali spanski igraci gledaju kao slepci, strana pomoci ne postoji, umesto da su njega kao najopasnijeg igraca(MVP prvenstva) udvojili a pustili sut za 3..
zero
Svideli mi se Agoc, Manojlovic i Stefanovic. Zanima me iz kojih su klubova?
THE COMSAT ANGELS
Išćerajte tu neznalicu od Vukojčića.Kući biti peti je sramota za Srpsku košarku.Dozvoliti da hrvati budu prvi još je veća i bruka i sramota.Jesu đeca u pitanju od 15 godina ali mi smo poslje Amerike najjača svjetska sila.Neko mora snositi odgovornost .Isto je sa starijom generacijom U17 i U 20.Nešto dobro škripi u našoj košarci.Odaberite prave ljude na pravom mjestu.Jedino od svih trenera Bućan je postigo uspjeh svi ostali treneri treba da dobiju otkaz pod hitno.Srami se Novi Sade jer nije bilo gledalaca po 300 - 500 kada je igrala Srbija.Zato sve treba preseliti u Beograd i da se svako takmičenje Srpskih reprezentativaca u bilo kom sportu igra u Beogradu.
prepelica
trebao je lazar dimovski da bude u ekipi,,,sve bi bilo bolje....dete je najveci talenat ali....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.