Почетна / Кошарка / Репрезентација

Циљ је био медаља: Селектор Вукоичић замера себи

Надали су се медаљи, али су на крају кадети Србије на Европском првенству у Новом Саду заузели пето место
ФОТО: ФИБА

Издржали су ученици Владе Вукоичића паклени ритам током девет дана шампионата, снаге су одмерили са јаким ривалима, а у походу на одличје зауставили су их вршњаци из Француске у четвртфиналу.

Смогли су снаге и мотивације „орлићи“ да после таквог исхода изађу на терен и пруже максимум како би у последња два дуела у разигравању за пласман од петог до осмог места забележили победе. Прво су пали Литванци, а потом и Грци.

Од почетка припрема циљ нам је био да освојимо медаљу, с обзиром на то да је Србија земља кошарке. Није нам био лак пут, тренирали смо доста и ја сам поносан сам на саиграче. Сматрам да смо далеко догурали и мислим да ће нам ово првенство пуно значити за даљу каријеру – прокоментарисао је Филип Шкобаљ, најефикаснији у победи над Грчком са 18 поена.

Момци су дали све од себе и селектор Влада Вукоичић није имао шта да им замери.

– Захваљујем се играчима на одличној сарадњи и доброј атмосфери коју су направили, као и на изгубљена два месеца. Кажем изгубљена, јер они током целе године иду у школу и такмиче се и немају слободне дане. Ова два месеца када су могли да се одморе и регенеришу, они су жртвовали за репрезентацију. Прво им је искуство, није све било као што ми тренери прижељкујемо, али мислим да имају добру основу, да могу да буду задовољни и да ће из овог првенства сигурно извући нешто поучно – сумирао је Вукоичић утиске после шампионата.

После речи хвале за младе момке који су радили са њим, Вукоичић је ипак себи замерио једну ствар.

Када сте у Србији учесник било каквих репрезентативних акција, историја, традиција и квалитет вас обавезују да идете на што виши пласман. Сигурно смо сви прижељкивали и потајно се надали да можемо да уђемо у борбу за медаљу. Прва утакмица са Шпанијом и четвртфинале против Француске су наше и најлошије, рачунајући и припремни период. Не бих их стављао на душу играчима, ја бих преузео одговорност.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Маре
Ово је коректан, да не кажем сасвим ок резултат. Циљ и није у млађим категоријама освајати медаље па нестати на великој сцени, као Хрвати уз све поштовање у кошарци, или ми у фудбалу. Ипак, за нас је важан победнички менталитет, а ту је и фактор домаћег терена, али је затајио чини ми се маркетинг, па би потпун успех био да се ипак освоји медаља. То смо ми. Ипак, пето место на континенталном такмичењу иако ми није Вукоичић омиљен, не може се рећи да баш ништа не зна, није тек половичан резултат, ако се радило системски због правих играча како се ради у млађим категоријама што као лаик могу бар да кажем. Све ово ипак пишем када се виде сви ови опортунисти по коментарима, не дозволимо ботовима као у рукомету (и свему осталом и шире од спорта па можда и оног на шта сви помисле, система) да упропасте кошарку.
Tasoti
Odličan trener, kao i čovek. Ovakvima treba dati podršku, jer oni stvaraju budućnost našeg sporta.
THE COMSAT ANGELS
Ja sam pratio Mušikića za koga je zainteresovan Lokomotiv Kuban.Međutim nisam primjetio niti jednog igrača da zaslužuje pohvalu.U ovoj generaciji nema vrhunskih talenata tako da i Vukojčić koji je sastavljao ovu ekipu i savez vrlo slabo rade.Fali skauting Vukojčiću.Mnogo to fali Srpskoj mladoj košarci.Opredijelite se za neke košarkaše koji nikad ništa neće uraditi u svojoj karijeri.Treneri u klubovima koji rade sa mladim igračima neznaju da igrače nauče driblingu što je najosnovnije u košarci.Izgubili smo vrijeme sa 3 generacije ove godine samo su juniori bili prvaci Evrope.Kući biti peti u ovom uzrastu je SRAMOTA jer smo mi najbolja svjetska košarkaška nacija ne računajući Ameriku.Ti Vukojčiću da što vrijediš trenirao bi neki normalan klub.Treneri su nam vrlo slabi i na tome treba raditi.Ovo je OGROMAN neuspjeh za Srbiju košarkašku velesilu.
tasoti
Ajde ti stručnjače što si pratio bilo koga, stavi prst na čelo pa sam sebe preispitaj šta stoji iza tebe. U bilo kojoj oblasti života. Pa ako imaš uspeha makar i delić kao gospodin Vukojčić, onda slobodno komentariši. A konstatacija da smo osvojili "samo " evropsko do 18, je blago rečeno suluda. Pa mi ovoliki i ovako "bogati", samo evropsko. Bože dragi kolika budalaština.
Greg Popovic
Samo kad si ti tako strucan da selektujes i radis skautng, a dva treninga odradio nisi. Vukojcic je vrhunski strucnjak, pogotovo sa mladjim selekcijama.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.