Почетна / Кошарка / Репрезентација

Даниловић: Надам се да грешим, али мислим да Јокић нема жељу да игра за репрезентацију

Први човек КСС Предраг Даниловић у разговору са студентима економије и менаџмента у Подгорици открио
ФОТО: Н. Неговановић

Жарко Паспаљ и Предраг Даниловић били су синоћ гости студената економије и менаџмента Универзитета у Подгорици. Дружење у коме су кроз детаље из играчке каријере, али и каснијих активности у спорту давали савете академцима трајало је деведесетак минута.

Питање једног од студената упућено првом човеку КСС, било је везано за Николу Јокића и његово играње у дресу Србије. Даниловић је и овом приликом био брутално искрен.

- Да не лажемо једни друге, мислим да нема жељу да игра за репрезентацију, али он то треба да каже. Као председник савеза био бих најсрећнији да дође и игра за репрезентацију, али суумњам с обзиром на разлоге које је наводио за пар последњих неиграња. Тај да је требало да потпише велики уговор разумем и подржавам, јер зашто би ризиковао решавање егзистенцијалних питања, себе, родитеља, деце... Неки други разлози ми нису разумљиви. Волео бих да он жели да игра за државни тим, али нисам сигуран да баш има вољу - рекао је Даниловић без увијања. - И надам се да грешим.

Застао је, па још једном поновио:

- Надам се да грешим!

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko
Šteta.
Donji Ljubis
Zasto niko ne pise/govori, da Jokic u ugovoru ima klauzulu da ne moze da igra nizakoga osim za Denver, jer osiguravajuce drustvo ga ne bi osiguralo....ugovor je na 140+ miliona, a Denver ne bi hteo da placa tu lovu sledecih pet godina, ako bi kojim slucajem zadobio povredu, i zavrsio karijeru....tih 25+ miliona godisnje bi se racunalo "protiv" salary cap-a. Amerika nije drzava, nego je biznis...!!!
markod
Upravo zbog ovog ne razumem zbog cega nasi mediji posvecuju ovoliko paznje njegovom igranju u NBA?Nicim nije pokazao da zasluzuje ovoliku paznju....!
jednostavno
Zato sto prikazuju da covek odavde moze da uspe i napolju, cak i da bude na vrhu, ako ima dovoljno talenta i znanja.
Rale
Bravo za komentar.Kada ne zeli da igra za reprezentaciju a koga je briga kakoigra i za koga.Mediji treba jednostavno da ga ignorisu.
Pa
Da sam Jokic posle komentarisanja predsednika KSS na predavanju u stranoj drzavi o mom igranju i neigranju namerno sad ne bih igrao. Njegova je slobodna odluka hoce li igrati ili nece, proslo je vreme kad su se igraci mogli sikanirati ako se ne bi slagali nesto sa savezom kao sto je bilo sa Ducijem i kad su nacionalne penzije bile jedini bolji izvor prihoda posle kraja igracke karijere ako nisi bio trener.
Pa @Dule
Super, ali ko je poredio Jokica sa Ducijem? Duci je samo naveden kao primer kako se postupalo sa igracima ako bi se oglusili o odluku saveza, a isto bi prosli i ostali da su postupili kao on. Toga danas nema i to su bajke kako su svi uzivali igrajuci za reprezentaciju. Tad se MORALO igrati, bez obzira hteo neko ili ne. Jedino gore su Sovjeti postupali sa njihovim igracima.
Dule "Grobar"
I jos nesto - zaboravio sam: Tvoje poredjenje Jokica i "Ducija" Simonovica je potpuno neumesno jer, "Duci" je IZBACEN iz reprezentacije na Olimpijadi u Minhenu 1972. godine zato sto JEDINI od reprezentativaca nije porekao svoju rec, da nece odustati od bojkota kada je onaj Protorikanac igrao DOPINGOVAN NA OLIMPIJADI, ali ipak nije ponistena utakmica koju su dobili protiv bivse Jugoslavije. Dakle, svi ostali igraci u reprezentaciji su prvo bili saglasni o tom da se bojkotuje dalje igranje na Olimpijadi, ako se bar ne ponovi utakmica protivu Portorika (utakmica je morala biti registrovana 20:0 za nas, ali je ipak ostao rezultat kao da je sve cisto. Ostali igraci su "progutali knedlu" i nastavili igrati (bili smo na kraju peti), ali "Duci" nije covek koji bi pogazio svoju rec, a imao je tek 23 godine!!!. Navijam za "Partizan" od pojave VELIKOG i NAJVECEG golmana kojeg je svet ikad imao - Milutina Soskica (uz Lava Jasina), ali "Ducija" Simonovica cenim - kao da je igrao u "Partizanu".
Прикажи још одговора
Kurta
On je sada amerikanac, zaboravio taj srbiju posle prvog miliona.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.