Почетна / Кошарка / Репрезентација

Црвендакић: Желим финале Евролиге са три Српкиње и трофеј

„Ове године било је јако тешко изборитии завршни турнир јер смо биле у јачој групи. С обзиром и на резултате, где је свако сваког могао да добије. Сама та чињеница говори колико је била тешка група и они најистрајни и најупорнију су успели да се изборе за фајнал-фор“
ФОТО: М. Рашић

Најбооља српска кошаркашица за 2018. годину Александра Црвендакић, чланица мађарског Шопрона, пред завршни турнир женске Евролиге рекла је да би волела да се у финалу нађу све три српске представнице.

Уз Црвендакић дрес мађарског тима, који је домаћин турнира и жели корак више у односу на прошлогодишње финале, носи Тина Јовановић, док екипу руског Динама из Курска предводи Соња Петровић.

- Ове године било је јако тешко изборитии завршни турнир јер смо биле у јачој групи. С обзиром и на резултате, где је свако сваког могао да добије. Сама та чињеница говори колико је била тешка група и они најистрајни и најупорнију су успели да се изборе за фајнал-фор - рекла је Црвендакић, чију екипу у полуфиналу очекује реприза прошлогодишњег финала против Јекатеринбурга.

- Ривал нам је тренутно најјача екипа у Европи, бране титулу и на њима је велики притисак. Наравно и нама је велики притисак јер смо и ми прошле године играле у финалу. Биће добра и квалитетна утакмица. На фајнал фору свако сваког може да добије. Не треба да уђемо у меч уплашено. Треба да да верујемо у оно што смо радили, да верујемо нашој одбрани - каже 23-годишња Лозничанка.

У другом полуфиналу Србија има још једног представника, Соњу Петровић из Динама, а њена саиграчица из репрезентације објаснила је колико је реално да се за трофеј Евролиге боре три српске кошаркашице.

- Веома ми је драго што имамо три представника на великом женском такичењу у кошарци. Реално постоји могућност да се нађемо све три финалу, али ми смо концентрисани на нашу прву утакмицу. Соњина екипа је веома квалитетна, са многоо добрих играчица. И сама Соња, која је на врху своје каријере. Све је могуће и волела бих да то буде тако, да дође до дуела Шопрон – Динамо.

После завршетка клупске сезоне Црвендакић и остале девојке очекују обавезе у репрезентацији на Европском првенству, које овог лета организују Србија и Летонија (27. јуна- 7. јула).

Србија ће играти пред домаћим навијацима у Зрењанину. Крилни центар Шопрона биће један од главних адута тима.

- Једва чекам да се вратим у репрезентацију, верујем и све остале девојке. Била је дуга сезона и увек нам је лепо да се дружимо и будемо у репрезензтацији. Репрезентација је најлепши и највећи чин у нашој каријери, јер играње за своју земљу је непроценљиво. Наш највећи адут је то што играмо на домаћем терену, пред нашим навијацима. Сви добро знам колико Србија и српски народ воли спорт, кошарку. Не сумњам да ће подршка бити на наивоу и да ће доћи заиста велики број људи. Домаћи терен може само да буде предност.

Српске кошаркашице смештене су у групу Д са Русијом, Белгијом и Белорусијом.

- Неки кажу да је ово „група смрти“, да је ово најтежа група на ЕП. А ми смо увек тежим путем ишли до успеха. Ако хоћемо да будемо на врху, морамо да победимо и најјаче и најбоље екипе. Сваку утакмицу треба да одиграмо максимално, на крају ће се показати ко је бољи и ко је више веровао у победу.

Прошле године Србија није била учесник Светског првенства, јер због лошег резултата на ЕП 2017 није изборила пласман. Црвендакић је говорила и колико ће екипа бити мотивисана, јер це после скоро две године имати прилику да направи запажен резултат.

- То што нисмо учествовале на Светском првенству мислим да ће бити разлог што ћемо бити жељне и гладне победа и успеха. Скупиле смо довољно енергије и мислим да ћемо бити спремне за првенство. Корак по корак, не треба гледати ста ће бити и како ће бити. Прво да одрадимо припреме, да се лепо спремимо, па онда прва утакмица.“

Репрезентацију ће водити нови-стари селектор Марина Маљковић, која је у прошлом мандату са Србијом остварила највеће успехе у женској кошарци (злато на ЕП 2015, бронза на Олимпијским играма 2016).

- Марина нас познаје, ми познајемо њен систем рада, шта трази од играцац и шта све треба урадити и колико се жртвовати да би се дошло до успеха. Наравно да ће да утиче позитивно и све смо ми спремне за њен систем рада - закључила је Црвендакић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Bilo bi lepo da su joj zelje nesto drukcije u odnosu na ucesnike u finalu...ali tako je to trbuhom za lebom!!.....ali mozda moze i drukcije.
nele
Ne lupaj

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.