Почетна / Кошарка / Репрезентација

Капитен Српкиња Јелена Брукс: Притисак да нас гура напред!

Златибор ће нам бити, колико уживање, толико и пакао. Све смо физички и психички спремне за то – каже сјајни крилни центар
ФОТО: Н. Неговановић

Осмех на лицу капитена репрезентације Србије. Ту је где је из лета у лето, ево већ целу деценију, гледамо. Међу људима које воли, у дресу у коме се најбоље осећа.

И не само то. Малени дечак, који се са задњег седишта аутомобила, слатко осмехивао својој мајци, појачавао је задовољство.

Јелена Миловановић је комплетно срећна жена. Испуњена. Уствари, Миловановић или Брукс? Како да је зовемо? Питамо. Уз осмех узвраћа:

Па, ја сам сада Брукс. Али, можете да пишете Брукс-Миловановић, да ме људи препознају – каже већ неколико месеци госпођа Брукс, од пре нешто више од два месеца и мама малог Матеа.

То је није спречило да се стави на располагање селекторки Марини Маљковић, на припремама за Европско првенство, коме ће Србија од 27. јуна до 7. јула бити домаћин.

Пре него што је објаснила у каквом физичком стању се налази и да ли је спремна за напоре припрема, Јелена је „куцнула у дрво“. Да не урекне ништа. Јер...

Супер сам. Наравно нисам сто посто спремна. Али, почела сам да тренирам три недеље после порођаја. За сада је све добро. Докле год су упале мишића једини проблем, значи да је све добро. Из дана у дан је све боље. Ту сам сад. Видећемо како ће ићи. Полако, има још доста времена. Тренирам по истом плану и програму као и остале девојке, не изостајем ни из чега.

Када је закључила: „Супер је! Нећу да се жалим“, могли смо да пређемо на други део приче. Европско првенство које чека целу Србију, њене кошаркашице, али и становнике Зрењанина, Ниша, на крају и Београда. А које долази после бледог шампионата у Прагу.

Нећу да се враћам на оно што је било. Имали смо и горе ситуације од те. Извукли смо поуке из свега и идемо даље – поручила је капитен Србије.

То „даље“ није нимало једноставно.

Све је сада ново. Пола је нових игачица, спремне смо. Искрено, радовала сам сусрету са девојкама, радујем се и целим припремама, јер сам пропустила целу сезону. Очекују нас изузетно тешке припреме, јер знамо шта нас после њих чека.

А то је...

Нећу да кажем да осећамо притисак, нити било шта слично, јер је Европско првенство у нашој земљи. Али, постоји нека мала доза притиска, коју би требало да прихватимо позитивно, а не негативно. Да нас то гура напред, а не да нас вуче назад. Мислим да су све девојке тога свесне. Најважније је да останемо здраве, докле год је тако, мислим да неће бити проблема.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Čitalac
Bruks se naljutila na selektorku, jer je zvala Arbutinu, pa zato nije htela da dođe. Ne treba praviti pauze u čitanju duže od mesec dana. Može da se desi da se zaborave slova.
Banjo
Sta je sa pejdz, zbog cega nije ona pozvana
Milisav
Pejdz se penzionisala i sada radi kao asistent na nekom koledzu.
Sve najbolje kapitenki
Bitno da je mama srecna, a malisa zdrav, osecaj u rukama ostaje jer godine treniranja ne ostaju bez efekta pa da i jos toliko propusti, pa ce do evropskog biti kao pre. A malisa ako bude igrao kosarku i bude talentovan na mamu neka izabere maminu reprezentaciju :D

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.