Почетна / Кошарка / Репрезентација

Трофеј „Џејмса Нејсмита” у Београду, селектор Ђорђевић жели да се ту и врати после Мондијала

Досадашње станице на обиласку планете биле су Варшава, Дакар, Милано и Париз
ФОТО: Н. Неговановић

Трофеј „Џејмса Нејсмита” пошао је 23. маја из Пекинга на пут око света који ће трајати 15 дана више него у роману Жила Верна.

У петак ће редизајнирани пехар бити изложен пред Београђанима код Жућковог ћошка у Кнез Михаиловој улици.

Потом ће наставити ка Мадриду, затим Њујорку, Прагу, Пардубицама, Торонту, Истанбулу, Тунису, Буенос Аиресу, Баија Бланки, Ираклиону, Лос Анђелесу, Техерану, Подгорици, Кристчрчу, Мелбурну, Аману, Манили, Сеулу, Токију, Москви, Самари, Шенжену, Донгуану, Гуангжуу, Фошану, Вухану, Нанђингу, Шангају и Пекингу. Где ће боравити до 15. септембра, надамо се, до повратка у Београд.

Кад смо Саши Ђорђевићу, који је увек тежио највишим циљевима, изложили сценарио турнеје, без премишљања је одговорио:

Мислим да је то циљ свих нас!

Пехар код Жућковог ћошка
Трофеј који ће 15. септембра подићи капитен светских првака данас ће имати туру кроз Београд.
После гостовања у јутарњем програму РТС у Таковској улици, који минут после 11 часова на платоу код Храма Светог Саве пролазници ће моћи да га виде током снимања фотографија и видео материјала за потребе ФИБА.
Следеће две локације су Славија и Београд на води, а последње сликање је планирано код Београдског победника око 13 часова.
Од 15 до 22 часа пехар Џејмса Најсмита биће изложен код Жућковог ћошка у Кнез Михаиловој улици.
Београђани ће имати прилику да направе селфије, али и фотографије за успомену, с обзиром да се очекује долазак неколицине некадашњих и садашњих репрезентативаца.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.