Почетна / Кошарка / Репрезентација

Кошаркашице Србије убедљиве против Турске

Кошаркашице Србије у Вршцу остају до 25. јуна, када се селе у Зрењанин, где ће играти прву фазу такмичења на Европском првенству
ФОТО: В. Марковић

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас у Вршцу селекцију Турске са 80:46 (22:9, 15:16, 20:12, 23:9) у једној од последњих провера пред почетак Европског првенства.

Србија је добро почела утакмицу и већ у петом минуту повела са 11:3, а затим и 17:4. Турска је тешко долазила до коша Србије, која је из минута у минут повећавала предност и која је на крају првог периода била 13 поена - 22:9.

Кошаркашице Турске су заиграле боље у другој четвртини и серијом 10:0 пришле на 27:22, али су кошаркашице Србије до полувремена повећале разлику на 37:25.

После пет минута игре у наставку, изабранице Марине Маљковић су направиле великих плус 21 (50:29), да би до краја још "додале гас" и одличном игром стигле до више него убедљивог тријумфа.

Капитен Србије Јелена Брукс казала је да прво полувреме "није било по плану".

- На паузи смо се договориле шта је најбоље да одрадимо за других 20 минута. Мислим да смо већину ствари исправиле у другом полувремену и самим тим, овим резултатом показале да смо много боље одиграле тај део игре.

Брукс је казала да је њена екипа из утакмице у утакмицу све боља.

- Да ли је то нијанса или две, битно је да смо боље. Све оно што радимо на тренингу покушавамо максимално да пренесемо на терен и мислим да нам то иде од руке. Имамо још неколико дана до почетка првенства, још неке ствари треба да исправимо и да се спремимо за тај 27. јун.

Соња Петровић је навела да крајњи резултат не приказује најреалније ни Турску ни саму утакмицу.

- Дефинитивно се Турска није баш најбоље снашла, тако да ни ми, аутоматски, нисмо имале прилику да приступимо утакмици на прави начин и да је искористимо за све што смо хтеле. Обзиром на то да су нам ово последње прилике да испробамо неке ствари пред ЕП, мислим да нас, ипак, чека велики посао да видимо шта је то на шта још можемо да рачунамо и да се припремимо на најбољи могући начин за Белорусију - рекла је Петровић.

Кошаркашице Србије у Вршцу остају до 25. јуна, када се селе у Зрењанин, где ће играти прву фазу такмичења на Европском првенству.

Ривали Србији у групи су Белорусија (27. јун), Русија (28. јун) и Белгија (30. јун).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.