Почетна / Кошарка / Репрезентација

Маљковић: Осећа се нервоза, морамо да добијемо меч

Ми ћемо морати, то је ставка број један коју сам тражила од екипе у припреми ове утакмице, да научимо када је загревање у кошарци - наводи селектор
ФОТО: fiba.com

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, пред сутрашње четврфинале Европског првенства са Шведском, изјавила је да њена екипа одморна и да једва чека меч, али да се осећа нервоза.

- Јесмо одмориле, имале смо времена. Неке ствар за које нисмо могли да искористимо прилику, да се девојке потпуно опораве. Али смо исто урадили јак тренинг јуче, јак тренинг данас. Осећа се нервоза. Нервозни смо, чекамо да почне. Ишчекивање је у животу тешко, сви знамо. Али добро је, сутра још тренинг на дан утакмице и да осетимо и ми ту Арену - рекла је Маљковић после тренинга.

Она је уверена да ће енергија и вољни моменат бити адут против Шведске.

- То је кључ и никад се неће променити, то је сутра нешто што је наше, што је било наше и свих претходних година. То је нешто што ти треба за четвртфинале. Сетите се пред Белорусију, пред прву утакмицу, пред почетак ЕП, рекла сам да ми морамо да будемо екипа која има највећи вољни моменат убедљиво, да би тако успели да надокнадимо наше проблеме, физичке, да се не понављам. То је тако било. Е сад четвртфинале је, пред Белгију сам рекла да морамо бити бољи него против Русије, ви сте питали може ли боље. Видели сте да у првом полувремену када нисмо били добри, да је била драма, али у другом када смо кренули са том фанатичном борбом и вољом, онда смо решиле ствари у своју корист.

Ривала у борби за полуфинале, она је описала као веома борбеног, који се бори свих 40 минута.

- Тим који се туче од од првог минута, тим који игра на тела. Веома су агресивне и на играчу са лоптом и на играчима без лопте. Много трче, у женској кошарци Шведска има одличне резултате и са млађим категоријама. Захуи је дефинитивно неко ко највише привлачи пажњу и прва опција. Сестре Елдебринк су већ годинама у Евролиги, Еврокупу понајбоље играчице, имају огромно искуство. Лојд на позицији три игра француско првенство, где је једна од најбољих играчица. Увек пуна енергије број 13 Драме, она још додатно појачава темпо. То је тим који је једног домаћина избацио. Одиграле су утакмицу у којој их је Летонија мало потценила и оне су лепо одговриле. Летонија се није видела на терену што многи нису очекивали - навела је Маљковић и додала шта очекује од свог тима.

- Ми ћемо морати, то је ставка број један коју сам тражила од екипе у припреми ове утакмице, да научимо када је загревање у кошарци. Изгледа да нисмо научили када је загревање, а оно се дешава од 20 сати до 20.30. И онда у 20.30 почиње утакмице која траје 40 минута, а не да у 20.30 креће загревање. То је најважнија порука за моје кошаркашице пред четвртфинале”, рекла је селекторка.

Швеђанке су у осмини финала биле боље од Летоније, што је за Маљковић мало изненађење само због начина на који су избациле домаћина.

Српске кошаркашице ће по први пут играти у београдској „Штарк арени”.

- Довољно смо сви ми искусни да немамо неки 'вау' осећај сем пуног срца. Јер смо близу својих кућа, јер смо у највећој дворани у нашој земљи - рекла је Маљковић и истакла да амбијент неће уплашити њен тим.

- Не, једноставно не. Налазиш се у оваквој животној ситуацији сад и ко зна кад. Сада да размишљамо о томе да ли ће да буде празна или пуна Арена, нема изговора. Знате већ моју девизу - нема изговора за било шта. И када су били проблеми пред почетак ЕП, хтела сам да размишљам о позитивним стварима. У Зрењанину смо научиле, хајде да завршимо са тим да смо научиле све тамо. Треба само позитивно да размишљамо, шта ако буде пуна Арена? Хајде да окренемо то у позитивном правцу и да будемо захвалне као генерација што имамо прилику да играмо у таквом амбијенту. Не заборавите, биће многе легенде у Арени које никада нису имале сличну прилику. Зато не смемо да то гледамо као неки минус, већ као огроман плус. Морамо да добијемо ту утакмицу. То је то, идемо - закључила је Маљковић.

Меч између Србије и Шведске игра се сутра од 20.30 минута.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.