Почетна / Кошарка / Репрезентација

Oрлови губили цео меч, па у финишу закуцали Литванце

Србија у београдској Штарк арени пред 18.150 гледалаца победила Литванију 72:68
ФОТО: Н. Неговановић

Србија – Литванија 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9)

СРБИЈА: Теодосић, Симоновић, Богдановић 18, Бјелица 15 (4 ск), Лучић 6, Милосављевић 3 (4 ск), Радуљица, Бирчевић, Јокић 13 (6 ск), Милутинов (4 ск), Мицић 5, Гудурић 2, Јовић 4, Марјановић 6.

ЛИТВАНИЈА: Калнеитис 4 (10 ас), Јанавичијус, Сабонис 8, Гебен 4, Јанкунас 1, Валанчијунас 5 (6 ск), Кузминскас 12, Бенџиус, Гедраитис 3, Григонис 18, Лекавичијус 7, Булкевичијус 2, Уљановас 4 (5 ск, 7 ас).

 

Лоше отварање Орлова, повреда Милоша Теодосића, који је одмах напустио дворану и отишао на прегледе, али се на крају све завршило победом, Србија – Литванија 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9). Меч је пратило 18.150 гледалаца у београдској Штарк арени.

Мучили су се Орлови, после 3:2 серијом 13:0 преокренули су Литванци, држали предност, па и двоцифрену до пред сам крај, али онда је уследио обрт.

Три минуна пре краја 61:67 на семафору, а онда...

После украдене лопте и контре Јовић је на 2:15 до краја смањио на 66:67. Оманули су гости у наредном нападу, па је 80 секунди пре краја уследила нова контра и закуцавање Јокића за 68:67.

Уследила је нова изгубљена лопта Литванаца, контра и закуцавање Бјелице за 70:67. Калниетис је потом испалио брзу тројку тражећи изједначење, промашио је. Ушло се у пенал завршницу где су Орлови лако сачували разлику.

Код Србије најбољи Богдановић са 18, Бјелица са 15 и Јокић са 13 поена. Код Литваније 18 Григонис, 12 Кузминскас, 8 Сабонис.

Меч између Србије и Литваније пратио је и Мајк Мелоун, тренер НБА лигаша Денвер Нагетса.

Био је ово последњи меч пулена селектора Александра Ђорђевића пред домаћом публиком, ујутро путују у Литванију.

Против истог ривала, изабраници Александра Ђорђевића играће 12. августа у Каунасу.

Након тога Србија ће од 16. до 18. августа играти на Акрополис купу, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.

Репрезентација Србије 20. августа путује у Кину где ће последње три провере имати у Шењангу - 23. августа против Италије, два дана касније против Новог Зеланда и 27. августа против Француске.

Прву утакмицу на Светском купу Србија игра у Фошану, где се 31. августа од 9.30 по нашем времену састаје са Анголом.

Светско првенство у Кини на прогараму је од 31. августа до 15. септембра.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ЦзвРС
Грб је скинут са дреса и нису више орлови, сада су плави, југословени.
Željko Pavlović
Loše prvo poluvreme.
Srbija ne u EU
Na svetskom prvenstvu prognoziram trece mesto.
Radovan Milosavljevic
Lepo je videti punu dvoranu. Bobi je trebao da igra još 5,6 minuta
Eh da su samo trojke ulazile
Da su trojke sutirali kako treba ovo bi nam glat pobeda bila. Svakako je pobeda pobeda, kad je trebalo - velika serija i kraj.
Zikica
Pa u tom "da su samo trojke ulazile" se razlikuju majstori... ako ulaze samo sipas ako ne ide prilagodis se tome da ne ulaze... ah da izvinjavam se nas trener reprezentacije n'ume da postavi igru na centre...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.