Почетна / Кошарка / Репрезентација

Девета победа Орлова у низу, пао и Нови Зеланд, сјајни Марјановић и Милутинов

Србија је победила и у другом мечу турнира „Аустајгер куп“ у Кини, пошто је у дворани „Аншан Олимпик центар“ у граду Аншану била боља од Новог Зеланда – 88:78
ФОТО: КСС
Србија – Нови Зеланд 88:78 (25:16, 28:26, 15:8, 20:28)
СРБИЈА: Симоновић 8 (7 ск), Радуљица, Бирчевић 5, Јокић 8 (11 ск, 5 ас), Милутинов 19 (4 ск), Мицић 9 (3 ск, 9 ас), Гудурић 9 (5 ск), Јовић 13 (5 ск, 4 ас), Марјановић 17 (4 ск).
НОВИ ЗЕЛАНД: Т.Вебстер 16 (5 ск, 3 ас, 4 укр.л), Дилејни 9, Кени, К.Вебстер 9 (4 ск, 4 ас), Аберкромби 4, Ло 10 (5 ск), Смит-Милнер 10, Нгатаи 7, Расбеч 6, Плеџер 5, Фоту 2 (4 ск).

 

У игру нису улазили Лучић који се још опоравља од повреде, Бјелица је одмарао превентивно, Богдановић је осетио умор пред меч, док је Радуљица плански одмарао...

На почетку утакмице Нови Зеланд је повео 7:2, па 9:4. Уследила је мини серија Србије, тачније Јовића, од 5:0, па је у шестом минуту било 10:9 за Орлове.

Највећа предност у првом периоду игре била је 25:16 на крају четвртине. У другој четвртини, наш тим је потпуно контролисао дешавања на паркету, а у неколико наврата предност је износила 11 поена.

Треба издвојити два фантастична закуцавања преко Новозеланђана Милутинова и Марјановића, оба на асистенције Јокића.

Највећу предност 44:28 Србија је имала у 17. минуту после тројке Симоновића. Ривал је, ипак, до великог одмора успео да смањи минус, али не испод двоцифреног – 53:42.

Марјановић: Треба да направимо још неке мале корекције

Центар Србије Бобан Марјановић био је један од најбољих на мечу против Новозеланђана.

Нешто слабије смо отворили меч, они су играли врло јако, била је то тешка утакмица... Недостајало нам је неколико битних играча, мислим да смо играли добро. Сигурно да треба да направимо још неке мале корекције, али је генерално било добро. Играмо као тим и једино о чему размишљамо је како да будемо што бољи – казао је Марјановић.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића одлично су отоворили трећу четвртину серијом 7:0 и направили највећих „плус 18“ у 24. минуту – 60:42, док је Нови Зеланд био без поена четири и по минута.

Мицић, Милутинов и остали су и у наставку доминирали, а на крају деонице било је 68:50.

На старту последње четвртине било је 20 поена разлике – 70:50. Новозеланђани су поново покушавали да ухвате прикључак, али нису могли испод 15 поена минуса, све до 36. минута када су пришли на 66:76.

Ипак, одмах је Јовић узвратио тројком, па  Милутинов закуцавањем за 82:68. До краја, наш тим је рутински обавио посао, ривал је незнантно умањио заостатак за коначних 88:78.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Tako se igra. I petorka-II petorka 21:50.
....
Birčevic objasnio....
Željko Pavlović
A Jokić ništa?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.