Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Скраћена ротација, али добра и важна победа

Селектор Александар Ђорђевић рекао је да је против Новог Зеланда остварена добра и важна победа
ФОТО: ЕПА/Седат Суна

Пре свега, добра и важна победа, концентрисана игра... Знали смо начин на који игра Нови Зеланд, они се никад не предају. То је репрезентација која има највећи ратнички карактер који долази из њихове културе и то је оно што највише ценимо. Можда смо могли и да завршимо утакмицу раније, добро смо контролисали резултат... Имали смо скраћену ротацију, Богдановић је осетио мали умор што је сасвим нормално, обзиром на минутажу коју је имао у свим претходним утакмицама. Све је ово доста напорно, без обзира што су утакмице припремне... С друге стране, неки играчи нису прошли кроз целе припреме и осећају другу врсту замора. То је нека ствар кроз коју идемо и коју покушавамо да нивелишемо из дана у дан, да дођемо до једне оптималне физичке форме сви заједно, на истом нивоу – рекао је Ђорђевић после утакмице у Шењангу.

Србија је победила Нови Зеланд са 88:78 у припремној утакмици за Светско првенство у Кини.

Доста сам задовољан игром високих играча данас, мислим да су обавили добар посао. Имали смо доста изгубљених лопти, тај број морамо да спустимо на дупло мањи од овога данас. Не треба тежити ка егзибицијама, треба играти једноставно, заједно, максимално одговорно и данашњи састанак је био усмерен у том правцу. Једна фанатична дисциплина у игри мора да нас краси у сваком моменту. Не постоје мање важне одлуке у игри, мање важније лопте, мање важнија неспортска или намерна лична грешка, или изгубљена лопта. Све је јако важно јер су ово шампионати који се решавају на једну лопту – казао је Ђорђевић.

Ђорђевић није користио Владимира Лучића, Немању Бјелицу, Богдана Богдановића и Мирослава Радуљицу.

Бјелица је имао акутну упалу и надамо се да ће бити фит већ сутра или прекосутра. Лучић улази полако у форму и одрадио је још један добар тренинг. Не верујем да ће бити спреман за утакмицу са Француском и не треба, али има времена, полако хвата ритам уз његову велику жељу, сигурно да нам јако фали у ротацији. Када је реч о Радуљици био је његов ред да одмара, као што је прекјуче био Марјановићев, једноставно користимо то да имамо један интензитет који нам је јако потребан – навео је селектор српских кошаркаша.

Србија ће последњу припремну утакмицу играти против Француске, која је по Ђорђевићевом мишљењу један од кандиадата за медаљу.

Уз четири фантастична играча који чине окосницу, Де Коло, Фурније, Батум и Гобер, који је већ пар година најбољи одбрамбени НБА играч и који нам је правио велике проблеме у Лилу у утакмици за бронзану медаљу. То су врхунски играчи који праве разлику. Французи поново имају једну сјајну атлетску екипу, поново су направили једну јако добру генерацију – казао је Ђорђевић.

Утакмица са Француском игра се у уторак.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.