Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ново изненађење у Кини, Француска избацила Америку! Аустралија боља од Чешке, за финале против Шпаније

Ривал Французима у полуфиналу биће Арегентина, која је јуче у четвртфиналу победила Србију 97:87
ФОТО: ФИБА

Кошаркашка репрезентација САД неће одбранити титулу на Светском првенству у Кини, пошто је данас у четвртфиналу у Донгуану изгубила од Француске са 79:89 (18:18, 21:27, 27:18, 13:26).

Француска ће у полуфиналу играти против Аргентине, која је јуче победила Србију са 97:87.

Селекција САД ће у четвртак играти са Србијом за пласман од петог до осмог места. Србија на овом турниру није успела да избори пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године, пошто није завршила међу две најбоље европске екипе, па ће играти на квалификационом турниру наредне године.

Француску су предводили Еван Фурније са 22 поена и Руди Гобер са 21 поеном и 16 скокова. Добру партију приказао је и Нандо Де Коло са 18 поена.

У тиму САД најефикаснији је био Донован Мичел са 29 поена, шест скокова и четири асистенција. Маркус Смарт постигао је 11 поена, а Кемба Вокер 10.

Француска је водила већим делом првог полувремена водила, а САД је први пут на турниру губила двоцифреном разликом.

Екипа Грега Поповића је предвођена Мичелом, Крисом Мидлтоном и Харисоном Барнсом успела да преокрене крајем треће деонице, а затим је и повела са седам разлике, кошем Вокера за 72:65.

Француска је тројком Франка Ниликина изједначила на 76:76, а затим је кошевима Гобера, Фурнијеа и поново Ниликине стекла шест разлике.

„Триколори“ су до краја сачували и чак увећали предност и пласирали се у полуфинале.

Аустралија боља од Чешке, за финале против Шпаније

Кошаркашка репрезентација Аустралије пласирала се данас први пут у полуфинале Светског првенства у Кини, пошто је у Шангају победила Чешку са 82:70 (17:17, 16:13, 30:18, 19:22).

Аустралију је предводио Пети Милс са 24 поена, шест асистенција и четири скока. Крис Голдинг додао је 14 поена, Метју Делаведова девет, а Џок Лендејл седам поена.

У екипи Чешке најефикаснији је био Патрик Ауда са 21 поеном, а добру игру приказао је Томас Саторански са 13 поена, 13 асистенција и девет скокова.

Аустралија ће у петак у полуфиналу играти против Шпаније.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
UŽAS.
Skola
Koje je bilo pre ovoga?
Pedja
Nadam se da je Djordjevic gledao ovu utakmicu, da vidi kako se postavlja igra. Propustena je veeeeelika sansa, pitanje je kad ce Amerikanci opet poslati ovako oslabljeni sastav. Ovo im je prakticno bio drugi tim. Sad su i oni videli da drugi tim nije dovoljan za pobedu i da mora da salju najbolje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.