Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Против Американаца играмо за понос, прави спортски рат

Селектор Србије Александар Ђорђевић изјавио је да ће дуел против Американаца у борби за пласман од 5. до 8. места на Светском првенству бити дуел за престиж и понос
ФОТО: ЕПА/Алекс Плавевски

За нас велики противник... Искрено, спремали смо се за обе репрезентације, много више за Французе, мислећи да ћемо их срести. Очекивали смо да би нам та утакмица омогућавала Олимпијске игре. До тога неће доћи. Биће то утакмица за престиж, утакмица за понос, за прави спортски рат. Морамо да је одиграмо храбро и паметно, као и увек до сада. Скоро увек – рекао је Ђорђевић, а преноси сајт КСС.

Он је додао да ће екипа упркос елиминацији из борбе за медаље имати максималан мотив.

Не причам о њима, али наш ће бити максималан. Свака утакмица на СП је изузетно значајна у каријерама свих нас. Не знам зашто не би била... Ове две репрезентације су словиле за фаворите за борбу за медаљу, али нису успеле да се дочепају полуфинала – истакао је Ђорђевић.

Селектор је признао да је екипа јако тешко поднела пораз од Аргентине.

Свима је криво. Сви су желели до последње капи зноја победу. Сви ми смо радили цело лето за то, није лако када дође резултатско разочарење. Треба се дићи, затворити причу од јуче колико је то могуће, окренути се припреми, жељи, поносу, тражити највећу мотивацију за сутрашњи меч. Одјекнуло је све ово. Није тек тако једноставно како ја то кажем. Није! Свако то проживљава. Сви носимо понос и тугу, радост на крају крајева.

Како је навео, за то радеи због тога играју.

Ту треба тражити мотивацију. Треба се дићи, максимално, јако, снажно, поносно. Американци су мотив сами по себи. И они су уздрмани, и они су били успорени. Без спринта, без енергије, без жестине потребне за играње овакве утакмице. Тако је било и Аустралија – Чешка. Осећа се тензија и значај утакмице – закључио је Ђорђевић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Jeste.
Misolovka
Ovaj je izgubio vezu sa realnoscu
Dejan
Ovaj jos nije dao ostavku?
сДЈ
А зашто ?
Uzas
ajde daj bre tu ostavku

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.