Почетна / Кошарка / Репрезентација

Душко Савановић: Ако ћемо један кикс сматрати дебаклом…

„Кривца не треба тражити нигде, ништа зло се није ни десило. Можда негде није функционисало најбоље, можда момци нису знали да препознају како се понашати у поразу. Можда их је пораз од Шпаније много ошамутио. Све остало је људски и спортски“
ФОТО: EPA/GEORGI LICOVSKI

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Душко Савановић оценио је да се пораз Србије у елиминационој фази Светског првенства у Кини не може сматрати дебаклом.

- Не знам да ли је то кикс, ми то много негативно гледамо. Ако ћемо искрено, репрезентација је у овом моменту подбацила само једну утакмицу. Успех би био бити међу четири најбоље репрезентације света. Фалила нам је само једна утакмица до тога. Имали смо утакмицу са Шпанијом која се не броји. Ако ћемо тај један кикс сматрати дебаклом, скандалом како се описује кроз јавност… Ја не бих придавао толики значај. Остаје генерација сјајних кошаркаша, који ће бити феноменални играчи и у будућности. Србија треба да се поноси таквим видом игре и приступом. Изгледали смо јако добро, имамо добар однос с јавношћу… Није прошло на овом првенству, проћи ће на другом - рекао је Савановић.

Он је додао да не треба тражити кривце за расплет ситуације.

- Кривца не треба тражити нигде, ништа зло се није ни десило. Можда негде није функционисало најбоље, можда момци нису знали да препознају како се понашати у поразу. Можда их је пораз од Шпаније много ошамутио. Све остало је људски и спортски.

Србија је у припремном периоду победила на свих 10 мечева, групну фазу одиграла без пораза, након чега су уследили неуспеси против Шпаније и Аргентине. На тим мечевима је изгледало је да енергија напустила српски тим.

- Можда је тако деловало, али није било. Није било без енергије. Не знам зашто се провлачи то да није било срцаности, енергије… То је сулудо. Ти можеш да играш добро или лоше. На крају крајева, ствар је концентрације, да у тим моментима где она долази највише до изражаја, нису били при себи. Сви гледамо кроз резултат, они нису прошли даље. То је тај фактор о којем Србија бруји.

Савановић је истако да победнички низ на припремама није заварао изабранике Александра Ђорђевића и да није створио лажну слику.

- Они су велики професионалци, одрасли људи. Тешко да их је то могло да спута, тај елемент сигурно није био у игри. Имали су они прву слику.

Србија данас од 13 сати игра против САД у разигравњу од 5. до 8. места.

- Лепо је бити на Светском првенству и да играш за 15. место, ти учествујеш у томе. Сам одлазак је прелепа ствар. Та утакмица нема значај, али када играш за Србију и када носиш дрес и када играш и у пријатељским утакмицама, ти представљаш своју државу. Мислим да су они тога свесни - закључио је Савановић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The COMSAT ANGELS
Tebe se ovaj nazovi trener odreko da bi igrao Birčević ili Simonović.Treba da se srami đorđević ali i ti kada pričaš uopšte o njemu.Pričam o nekoliko godina unazad.Njemu je Mačvan koji je bio totalno nepokretan i lošeg šuta bolji od tebe.Savanoviću bio si odličan igrač ali batali brate priču o ovoj neznalici i o ovom debaklu.
ACM
Auu Savane... Jedna loša utakmica, bilo je energije kod igrača, važno je učestvovati, ovo će biti fenomenalni igrači (a nekima je ovo poslednje takmičenje sa reprezentacijom)... Mnogo je brate!
Karlo Veliki
Pesimista sam protiv SAD. Oni imaju daleko veci broj niskih okretnih i srednje visokih igraca u odnosu na nas. Kod nas je veliki broj visokih i sporih.
Misolovka
Pa sta prica ovaj lik? Mozda se Filipini zadovolje ucescem. Nismo li mi zemlja kosarke?
iz sljivika
A finale sa Slovencima? I kako to da Slovenci kojih ima koliko Beograd stanovnika, osvojise evropsko?
Ns
A kako je moguce da odbojkaasice Srbije uzmu EP a srba ima koliko Istanbul stanovnika?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.