Почетна / Кошарка / Репрезентација

Даниловић: Није дебакл, али је неуспех!

На питање новинара да ли намерава да поднесе оставку, Даниловић је гласно одговорио не
ФОТО: Д. Жарковић

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић оценио је данас неуспехом пето место репрезентације на Светском првенству и да се одлуке за будућност неће олако доносити.

- Наравно да смо погрешили. Није дебакл, али је неуспех - рекао је Даниловић на конференцији за новинаре у Београду.

Мушка кошаркашка репрезентација Србије заузела је пето место на светском шампионату у Кини.

Даниловић је говорио о многим темама, попут избора новог селектора и наводних сукоба током првенства.

Александар Ђорђевић више неће бити селектор, а Даниловић је навео да се неће журити у избору новог.

- На томе је да размислимо наредних месец, два. Не треба сећи преко колена. Савез је врло стабилан. Видећемо па ћемо рећи. Било би веома неодговорно и неозбиљно да два дана после првенства калкулишемо са разним именима - казао је Даниловић.

Он је навео да "још нико није контактиран" од потенцијалних селектора, попут Саше Обрадовића и Игора Кокошкова.

Даниловић је рекао да ће он донети коначну одлуку у избору селектора.

- Ја ћу да пресечем - истакао је Предраг Даниловић.

Захвалио је Александру Ђорђевићу.

- Хвала му у име Савеза и лично име на свему што је дао српској кошарци као играч и тренер. Један резултат који је неуспех не би требало било коме да се објашњава, то не треба ни секунду да окрњи Ђорђевићеву тренерску стручност, ни као човека - рекао је председник Савеза.

Упитан да ли ће он поднети оставку, Даниловић је гласно, јасно и кратко рекао: "Не!"

Новинари су га питали и да ли се плаши за будућност српске кошарке, с обзиром на лоше резултате свих репрезентативних селекција овог лета.

- Нико од нас није претплаћен на било какву медаљу. Последњих година су дечаци и девојчице доносили медаље. Не сваљујем кривицу ни на кога. Циљ је прављење играча за сениорску репрезентацију. То је приоритет. Ако се уз то освоји медаља, свима је добро - рекао је Даниловић.

Додао је да је Савез од државе има апсолутну финансијску подршку за организацију квалификационог турнира за Олимпијске игре и да се нада добијању домаћинства.

Предраг Даниловић је већ на почетку излагања изјавио да није било никаквих сукоба током шампионата у Кини, поводом писања појединих медија да се погрдно обраћао Ђорђевићу и да је желео физички да се обрачуна са генералним секретаром Дејаном Томашевишем.

- Морам да вас разочарам. Нити сам имао, нити смо имали било какав конфликт, нити сам било шта ружно рекао било коме. Ако мислите да ће неки измишљењи наслови посвађати нас тројицу, верујте ми – ћорак - рекао је Даниловић.

Он је додао да није желео да се обраћа медијима током самог Светског првенства.

- Свако моје обраћање током било ког првенства би било нарушавање ауторитета селектора, тумачило би се да радим иза леђа селектора, у овом случају Ђорђевића, сутра неког другог. Имам довољно искуства, довољно сам паметан, да знам да такве ствари не треба да се раде - навео је Даниловић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

сДЈ
А зашто би размишљао???
Misolovka
A o ostavci ne razmislja. To sto su nam omladinci ispali u drugu diviziju nikome nista. Pa da.
Dusan
Bravo Sasa ! Ovo je pravi predsednik , a pre svegrebalo da a dobar , pametan i normalan covek . Novinari bi trebalo da prestanu sa senzacionalistickim najavama novog selektora , to nije vas posao , gledajte i ucite od legende !
Tomica KG
Svaka cast, tako prica pravi predsednik i stane iza svog selektora. A ne Gajic iz odbojke koji je prodao Grbica cim se za to ukazala prilika a posle toga dao dve nepovezane prosirene recenice gde je sve rekao, a opet nista nije rekao. Sramota...
Marko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.