Почетна / Кошарка / Репрезентација

СОБА ЗА ОБОЛЕЛЕ ПОМЕН ЗА РОДИТЕЉЕ - Рубио: Ово је пуно јаче и вредније него освајање Светског првенства

Рики Рубио и Виктор Клавер нису шампиони само у кошарци
ФОТО: fiba.com

Рики Рубио, најбољи играч Мундобаскета и још један члан шампионске репрезентације Шпаније Виктор Клавер отворили су собу за пацијенте оболеле од рака у једној болници у Барселони.

Не ради се о обичној болничкој соби, већ о простору где болесни од опаке болести могу провести време у којем нису на терапијама на много лепше и опуштеније начине.

Под спонзорством Фондације Рики Рубио болничка соба добила је ново рухо, подељена је у неколико различитих одела у којима се издвајају делови за разоноду, читање и велнес. И Рубио и Клавер су изгубили по једног родитеља који су изгубили битку с раком па ће тако ова соба или боље речено просторије добити име по Викторовом оцу Хавиеру.

- О овоме сам сањао откад је моја мама преминула - рекао је Рубио и додао: - Ово је пуно јаче и вредније него освајање Светског првенства. Моја мајка је пролазила бројне хемотерапије у САД и то су моменти који су ме обележили за цели живот. Проводила је време и овде у овој соби коју након радова нисам препознао и која више не изгледа као болнички одел. Надам се да ће свим оболелим ово барем мало омогућити да се искључе из тешке свакодневице, не морају баш сви моменти у болници да буду лоши - казао је сјајни плејмејкер који је и МВП титулу посветио покојној мајци.

- Обојица смо прошли исте ситуације - додао је Клавер и наставио: - Видимо да подупиремо један другог, не само на терену, не само у додавању лопте и постизању кошева. Рики је МВП Мундобаскета, али такође је МВП у промовисању хуманих ствари и иницијатива. Моја породица и ја захвални смо до неба што је овај пројекат и овај простор назван по мом покојном оцу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Veliki ljudi koji znaju da pamte i zahvale rodiyeljima. Nije nista u novcu ako nema ljudskosti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.