Почетна / Кошарка / Репрезентација

Дајана Бутулија: Неће бити лако, али верујем у наш тим

- Добро сам, мало сам и одморила од кошарке, за сада живим на Хавајима и тамо тренирам сама за себе. Једва чекам да се окупимо и кренемо у нове изазове - рекла је Дајана
ФОТО: ФИБА

Кошаркашица Србије Дајана Бутулија изјавила је да с нестрпљењем чека квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре, следећег месеца у Београду.

- Добро сам, мало сам и одморила од кошарке, за сада живим на Хавајима и тамо тренирам сама за себе. Једва чекам да се окупимо и кренемо у нове изазове - рекла је Дајана.

Плејмејкерка српске репрезентације објаснила је и како је изгледао тај другачији период у њеној каријери.

- Сад сам се већ и зажелела праве кошарке. Било ми је потребно да се одморим од неких нових клубова и тренера. Пријало ми је ово и драго ми је што сам у доброј форми и што сам тренирала и боље и више него да сам у некој екипи. Једва чекам да видим саиграчице и да се опет боримо за нешто што нам је веома важно.

Актуелне освајачице европске бронзе на квалификационом турниру у Београду покушаће да изборе олимпијску визу за Токио, а ривали ће им бити САД, Нигерија и Мозамбик.

- Као неко ко је у кошарци, знам какве су то екипе. Неће бити лако, иако људима Нигерија и Мозамбик звуче као некошаркашке земље. Репрезентација Нигерије састављена је од играчица које играју у најбољим екипама у Европи. Играју веома добро и јак су тим. Неће бити ни мало лако, то стварно није фраза. Физички и технички су добра екипа. Репрезентација Мозамбика је већ дуго заједно, припремаће се за ове квалификације месец дана, а ми ћемо имати пет дана. За САД не треба ни да причам, долазе у најјачем саставу. Ја се радујем због тога што ћемо играти против најбољих играчица на свету и што ће публика у Србији имати прилику да их види уживо - каже Бутулија.

Група у Београду је специфична, пошто су САД као шампион света већ избориле визу за Токио, па ће два тима из те групе обезбедити пласман на ОИ.

За то ће практично бити потребна једна победа у групи, а Бутулија је упитана колико је то отежавајућа или олакшавајућа околност за Србију.

- Навикли смо да смо под притиском и да тада извлачимо максимум. Не верујем да ће сада било ко имати неки притисак. Много ће нам значити што играмо код куће, јер смо некако навикле да играмо пред домаћом публиком и знамо да колико нам снаге дају. Мислим да ће бити веома тешко, али верујем у саиграчице, Марину (Маљковић), наш стручни штаб. Искрено се радујем и мислим да ће све на крају бити добро - рекла је Бутулија.

Пред домаћим навијачима у Зрењанину и Београду прошлог лета освојена је бронза, а организатор српског тима очекује да и овај пут навијачи од 6. до 9. фебруара испуне халу "Александар Николић".

- Позивам људе да дођу, много су нам значили на ЕП. Много ће нам значити и сада. Волела бих да људи поново препознају нашу борбеност и нашу жељу када играмо за Србију и да нам помогну од 6. до 9. Фебруара - закључила је Бутулија.

КСС зове навијаче на дружење са Марином Маљковић

Кошаркашки савез Србије, у сусрет квалификационом олимпијском турниру, организоваће сутра у Београду дружење селекторке женске репрезентације Марине Маљковић са навијачима.

Како је навео КСС, дружење је заказано за 12.00 у Тржном центу "Ада Мол".

Олимпијски квалификациони турнир одржаће се од 6. до 9. фебруара у београдској дворани "Александар Николић".

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.