Почетна / Кошарка / Репрезентација

Марина Маљковић: Велика ствар за нашу малу земљу

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је очекивала тешку утакмицу против Мозамбика, али да је њена екипа направила велику ствар још једним пласманом на ОИ у Токију
ФОТО: М. Рашић

Честитам Мозамбику, било је тешко играти против њих. Сигурна сам да људи који прате кошарку јесу очекивали тешку утакмицу и против Нигерије. Једина битна ствар у нашим главама сада су Олимпијске игре, ово је велика ствар за нашу малу земљу Србију – рекла је Маљковић новинарима у Београду.

Кошаркашице Србије победиле су селекцију Мозамбика са 76:48 у последњем колу квалификационог турнира у Београду и пласирале се на Олимпијске игре у Токију.

Маљковић је рекла да је претходних година било много тешких ствари у систему у којем екипа ради, али да су успеле све да превазиђу и стигну до великог успеха.

Ми смо увек гладне победе, идемо на Олимпијске игре, показале смо у Рију колико вредимо. Да будем искрена, ово је велика ствар за нашу земљу, бити два пута на Олимпијским играма, веома смо срећне због свега. Било је много тешких ствари, компликовано је за објаснити, током свих година и нових генерација у српској кошарци, све што можете да замислите... Заслужиле смо ово – навела је Маљковић.

Она је захвалила Кошаркашком савезу Србије на организацији турнира у Београду и додала да ће већ у понедељак разговарати са својим сарадницима о плановима за Олимпијске игре.

Хвала свима у Савезу и свима који су радили дан и ноћ, било је напорно да се организује турнир, хвала Даниловићу који је имао храбрости да прихвати и други турнир и можемо бити поносни на то. Биће нам лакше када будемо имале времена за припреме, то је важна ставка. Мора много тога да се уради, нећемо ићи туристички. Разговараћу са својим сарадницима, видели смо сви каква нас тамо кошарка чека. Урадићемо све да покушамо да тамо изгледамо што боље, мораћемо на крају да се погледамо у огледало и да кажемо да смо урадиле све што смо могле – навела је Маљковић.

Селекторка је рекла и да њена екипа неће путовати „туристички”.

Знате, „Важно је учествовати” никад није важило за нас, али ја ћу већ сутра да ставим своје мисли на папир, представићу шта и како је потребно да ми у Токио не идемо као туристи. Биће паклено тешко, то је свима јасно, ми сада припадамо неком другом свету, сада је то олимпијска група, сада смо у Олимпијском тиму Србије. У овом моменту не стојимо добро када погледамо ко ће све играти, али хајде да урадимо неке ствари које ће нам донети бољитак у наредних неколико месеци и да најбољи тим иде у Токио – рекла је Маљковић.

Упитана да ли ће исти састав играти у Јапану, Маљковић је рекла да није сигурна како ће то изгледати.

Места нису загарантована, мораћу да саставим најбољих 12 које ће играти без респекта и са жељом да победимо – додала је Маљковић.

Капитен селекције Србије Јелена Брукс рекла је да је врло поносна на свој тим због победе и пласмана на Олимпијске игре.

Невероватан је осећај, наставиле смо да пишемо историју наше земље. Поносне смо, ово је сјајан турнир, знале смо шта да очекујемо од овог турнира, али теже је све то спровести у пракси. Поносна сам што смо победиле у важној утакмици, честитам тиму Мозамбика на великој борби, као и својој екипи на одличном турниру – рекла је Брукс.

Брукс је навела да ће сада све играчице морати да се врате обавезама у клубовима, као и да се нада да ће свака од њих бити здрава и спремна за нове утакмице Србије.

Моја једина жеља је да што спремније и у добром здравственом стању дођемо на припреме, а онда и одемо у Токио. Није нам циљ да се проводимо и славимо још један пласман на Игре, већ да покажемо да смо с разлогом ту – рекла је Брукс.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RS
Bravo ,uspjeh je to !!!
Стари Делија
БРАВО !!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.