Почетна / Кошарка / Репрезентација

Само шест утакмица до злата на Играма!

Постоји ограничење да екипе које су играле у истој групи, не могу да се састану у четвртфиналу
ФОТО: М. Рашић

У односу на досадашње олимпијске турнире, овај у Токију играће се према новом систему такмичења.

До сада су екипе биле подељене у две групе по шест, их којих су у четвртфинале ишле по четири најбоље.

Сада ће жреб – који ће бити одржан 21. марта – 12 екипа учесница поделити у три групе по четири тима. После система „свако са сваким”, најбоље две екипе из свих група, као и две најбоље трећепласиране, пласираће се у четвртфинале.

Парови прве елиминационе рунде биће одређени после жреба. И то тако што ће победници трупа и најбољи другопласирани бити у првом шеширу, а по два другопласирана и трећепласнирана тима биће у другом.

Постоји ограничење да екипе које су играле у истој групи, не могу да се састану у четвртфиналу.

Осим што одређује парове четвртфинала, приликом жреба биће одређен и цео костур до краја.

Променом система такмичења, организатори су смањили број утакмица на турниру. Тако ће екипе уместо досадашњих осам – колико је било потребно одиграти за златну медаљу – сада играти шест. По три у групној фази, затим четвртфинале, полуфинале и финале.

Промена важи и за женски и за мушки турнир.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.