Почетна / Кошарка / Репрезентација

Први списак Кокошкова: Повратак Величковића и Симоновића...

Прва два изазова пред „Орловима“ су гостовање у Финској 20. фебруара и меч против Грузије који је на програму 23. фебруара у београдској дворани „Александар Николић“.
ФОТО: КСС

Сениорска репрезентација Србије започиње квалификациони циклус за одлазак на Европско првенство 2021. године.

Прва два изазова пред „Орловима“ су гостовање у Финској 20. фебруара и меч против Грузије који је на програму 23. фебруара у београдској дворани „Александар Николић“.

За предстојећи ФИБА квалификациони „прозор“, селектор Србије Игор Кокошков је позвао следеће играче:

Милош Теодосић – Виртус Болоња (ИТА)

Мирослав Радуљица – Ђангсу Драгонс (КИН)

Никола Ребић – Јенисеј (РУС)

Дејан Тодоровић – Андора (ШПА)

Алекса Аврамовић – Естудијантес (ШПА)

Марко Симоновић – Цедевита Олимпија (СЛО)

Дејан Кравић – Обрадоиро (ШПА)

Далибор Илић – Игокеа (Реп. Српска)

Огњен Јарамаз – Партизан НИС

Урош Трифуновић – Партизан НИС

Раде Загорац – Партизан НИС

Новица Величковић – Партизан НИС

Алекса Раданов – ФМП

Стефан Ђорђевић – ФМП

Огњен Добрић – Црвена звезда МТС

Тим Србије ће се окупити у Београду 16. и 17. фебруара, а званична конференција за медије биће организована у понедељак 17. фебруара у хотелу “Краун Плаза”.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
zar simonovic nije rekao da se oprostio od reprezentacije?
Nemanja
Ovom spisku bi samo dodao cetnra Dejana Muslija koji je vec igrao kvalifkacije,inace igraca Andore.
Nemanja
Andora igra evrokup ne igra evroligu,tako da je Musli mogao.Naravno ako je povredjena,nemam taj podatak onda ok.Inace Vanja Marinkovic treba da dobije takodje sansu,ne mislim na kvalifikacije jer on igra za evroligaski tim,ali momak zaslzuje da dobije priliku.Veliki biser nase kosarke.sa tri cetiri jako dbore utakmice u evroli ove godine i sto je najbitniej sa dobrom minutazom.
.....
I Apica iz Lokomotive.
Прикажи још одговора
nemam pojma
Ja bih stavio braću Luković koja igraju u fantastičnoj formi. Zanimljiv je i krilni igrač, Marko Jošilo, Stefan Pot, Jeremić. Kad ne bi igrao Evroligu i Davidovac, možda i Kuridža, Štimac. Naravno još mnoge koji igraju EL, da je Bartomeu fleksibilniji i tera inat sa rukovodstvom FIBA.
Очекивао сам Ристића, а и још једног момка... "У одличном мечу, млади Вук Радојичић је за 33 минута игре постигао чак 48 поена од укупно 90, колико их је “Јена” забележила у овој утакмици. Статистика даље каже да је од 18 покушаја, број убачених тројки износио је 13, док је индекс корисности био 43."
Nemanja
Treba biti iskren Jena igra drugi rang takmicenja u Nemackoj.Bez obzira sto mi je ime Vuka Radojicica poznato,iako mi njegov rad u Jeni nije poznat da budem iskreno,opet to je ipak kosarka na nekom nizem nivou I nije ni za ocekviati da neko prati drugu nemacku ligu i daje na znacaju.
nemam pojma
Auuu bre, gde Noleta? Novica jeste najbolja četvorka u regiji, ali sam reče da ne može koleno da izdrži dve utakmice zaredom. Novica još da odigra ovu jednu sezonu u KKP, pa da glumi dvanaestog igrača u Evroligi sa po 5-10 minuta po meču, mada reče da mu putovanja pretstavljaju najveći problem. Simonović je u očajnoj formi, pa ne znam šta on radi na spisku. Ali, ajde, iskustvo. Mislim i da je prerano za Trifunovića. Nije on Dončić. Eh, da nam je onaj drugi Marko Simonović iz Mege. Ali on verovatno igra za Crnu Goru. Ovaj mali Đorđević je ok igrač, sviđa mi se kako igra, inteligentan i talentovan. I Zagor je u promenljivoj formi, mada je njegov plafon stvarno visoko. I D. Ilić nije baš u nekoj formi. I još nešto, mislim da je Pot bolji igrač od Rebića.
Nemanja
Sve sto ste vi za pomente rekli stoji,i to niko ne moze da vam ospori,samo moramo da shvatimo da ovo nije spisak 12 najboljh srpskih kosarkasa.Ovo je spisak onih koji mogu I zele da igraju,pogotovo naglasak na ovo mogu zvog onih suludih pravila oko nba i evrolige gde su potpuno obemislili ove kvalifkacije. Naravno da Trifunovicc nije Doncic,ali ima talenta i poceo je da igra u partizanu I treba mu dati sansu kad oni bolji i spremnji na toj poziciji vec ne mogu da igraju.Dobar je I Borisa Simanoci,odlican ove sezona,ali zvezda ocigledno niej spremna da se i njega odrekne i to je u radu i skroz postujem.U krajnjem slucaju ovo ce biti dobra prilikda se provere neki igraci koliko mogu I sta mogu,I da li mozemo da ocekujemo od njih nesto u buducnosti.Trifunovic,Radanov,Zagorac i Jaramz su buducnost nase kosarke,pa makar bili nagjori na svetu mi druge nemamo.Sto se tice Pena,on je povrdjen,a I igrac je Alba evroligasa.On je jedan od onih na koje ne mozemo da racunamo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.