Почетна / Кошарка / Репрезентација

Даниловић: Бодрите своје клубове, не вређајте противнике

Председник КСС се захвалио клубовима који су имали разумевања за и дозволили играчима да играју за репрезентацију
ФОТО: И.Веселинов

Двојица некадашњих НБА асова, легенде кошарке у својој земљи Предраг Даниловић и Јао Минг, прекјуче су се сусрели у Кући кошарке у Сазоновој. Председници кошаркашких савеза Србије и Кине у неформалном разговору евоцирали су успомене на играчку каријеру, а потом разговарали о томе како да унапреде сарадњу организација на чијем су челу.

- Велика је част угостити кошаркашку величину као што је Минг. И раније смо имали одличне односе са кинеском федерацијом, као што и држава Србија има са Кином. Разговарали смо о бројним темама, првенствено како да наша сарадња буде још боља – рекао нам је Даниловић.

КСС је притекао у помоћ кинеском савезу и ФИБА и организовао турнир који је због коронавируса морао да се пресели из Вухана.

- Минг нам је, између осталог, изразио велику захвалност због организовања турнира, као и пријема кинеске репрезентације без било каквих предрасуда. Они ће остати у Београду до краја фебруара, наша федерација им је на располагању за сваку врсту помоћи. Госте сам, такође, упознао са активностима савеза које нам предстоје. Почев од Купа Радивоја Кораћа, утакмица репрезентације у квалификацијама за ЕП 2021, све до организације предолимпијског турнира кошаркаша у јуну.

Обојица председника били су задовољна протеклим турниром, с обзиром да су и Србија и Кина извадиле визу за Токио.

- Циљ је испуњен. Кошаркашки савез Србије већ има две репрезентације са олимпијским визама. Надамо се да ће се дамама и баскеташима придружити и сениори и да ћемо први пут први пут у историји ићи на олимпијске игре ићи са три репрезентације што би био фантастичан успех – нагласио је Даниловић.

НАЦИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ ЦЕНТАР

Предраг Даниловић нам је открио да би ускоро требало да буде постављен камен темељац за тренажни центар КСС.

- Велика ствар је да је кошаркашки центар на коме савез ради већ две године ушао у национални инвестициони програм „Србија 2025”. Прикупили смо потребну документацију, имамо израђене све и пројекте. Недостаје само још један папир који ће надам се, врло брзо бити решен. Надам се да ће центар КСС бити завршен и пре 2025. Огромне заслуге за то имају председник Александар Вучић, Влада Србије и Министарство омладине и спорта – рекао је Даниловић.

Сениори у понедељак почињу да исписују нову страницу. Окупљају се за мечеве квалификација за ПЕ 2021, који ће уједно бити и увертира за, далеко битније, утакмице у јуну.

- Имамо потврду да ће Теодосић играти у Београду против Грузије. Такође, имамо личне потврде од КК Партизан да ће сви играчи који су на списку бити на располагању селектору и репрезентацији. Захваљујем се Виртусу и досадашњем селектору Саши Ђорђевићу, Андреи Тринкијерију и председнику Остоји Мијаиловићу, као и свим осталим клубовима чији ће играчи играти за Србију у предстојећим мечевима.

Јуче је стартовао финални турнир Купа Радивоја Кораћа, клупско такмичење које је пор окриљем КСС.

- Домаћин је традиционално Ниш, који је као организатор много пута положио све испите. Одавно је то град уз који иде епитет кошаркашки и искористио бих прилику да се захвалим на гостопримству градоначелнику Дарку Булатовићу и грађанима Ниша и Регионалном савезу. Уверен сам да ће све као и у претходних пет година проћи у најбољем реду.

Први човек српске кошаркашке организације обратио се и публици.

- Апелујем на све да изнад свега буде културно навијање, да мечеви прођу без било каквих увреда, да навијачи подржавају своје клубове пуним срцем са искреном намером, не вређају противнике и на крају да честитамо на победи ономе ко буде бољи – закључио је Даниловић.

ПОНОСНИ НА НИКОЛУ ЈОКИЋА

Док се наши најбољи клубови буду борили за Жућкову левицу, Србија ће и на сајму НБА кошарке у Чикагу имати свог амбасадора.

- Сви у савезу и српској кошарци смо поносни што је Никола Јокић други пут за редом учесник Ол-стара, као и на то што током целе сезоне пружа изузетне партије. И њему и Мајку Мелоуну честитам на сјајним резултатима Денвера и надам се да ћемо обојицу имати у нашем тиму на квалификацијама за ОИ.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Skadarlija 1989
Je li ti to nož za pojasom "kume"!?
svedok
Ovaj lik je na čelu saveza sam sebi produžio mandat i nema nikakva prava da nastupa ispred saveza jer ga ovaj nije birao.
Dragan Lo
Jeste. Zahvaljujući nožu "kum" bio prvak Evrope sa Partizanom i Knorom. Pa u nekoliko navrata (kad se kumu prohte) prvak Evrope i Sveta sa Jugom, pa u ponekoj utakmici NBA bacao trojke 7/7, pa mu se moglo da sa 30 godina okonča karijeru. Ima li Skadarlija takvog "kuma" sa ovim pedigreom ili nudi prigradskog lokalca kao pandam?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.