Почетна / Кошарка / Репрезентација

Кокошков објаснио зашто Пантер, Пејџ и остали странци са српским пасошем неће играти за Орлове

Није постојала чак ни дискусија, без обзира на све те натурализоване играче – каже Игор
ФОТО: М. Рашић

Уочи финалног турнира Купа Радивоја Кораћа Кевин Пантер је добио српски пасош. Претходно је то био случај са Маркусом Пејџом, пре њега су српски држављани постали Чарлс Џенкинс и Демаркус Нелсон... Дакле, у суштини, Кокошков би могао да рачуна и на некога од њих!

- Ми смо са Словенијом натурализовали Рендолфа. То је био став словеначке федерације у оквиру правила ФИБА. Сада је наше право да поставимо своја правила. Није постојала чак ни дискусија, без обзира на све те натурализоване играче. Једини играчи који су на списку су момци који су рођени у овој земљи – наводи селектор кошаркаша Србије Игор Кокошков.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
A srpska deca rodjena van Srbije.....sramota sta prica OVAJ....pitam se pitam a gde je on rodjen!! " момци који су рођени у овој земљи – наводи селектор кошаркаша Србије Игор Кокошков."
Karlo Veliki
Lepo je to da samo nasi igraju za Srbiju, ali to nece moci dugo da traje. U Srbiji je demografski ponor, mnogi centri su ugaseni, a i decu vise ne zanima kosarka koliko sedenje ispred interneta. Mozda treba traziti nacine da se taj problem ako ne razresi, barem ublazi. Jedan od modusa je jak skauting afro dece iz razlicitih zemalja, od 10 do 14 godina, pa onda privuci jedno 200 porodica godisnje da se sa decom dosele u Srbiju, i od njih stvarati buduce repezentativce. Bolje da nam dolaze tako, nego da ih prinudno primamo, uglavnom krimose, glumeci evropsku demokraticnost.. Na zalost i ovo ce ili tesko proci ili bi se radilo ofrlje , jer se za sve pita politika a ne struka...
Karlo Veliki @ Djole
Postavi pitanje Covicu, zasto u CZ ima desetak stranaca, ili Ostoji zasto ih je u Partizanu 5-6-7? Zasto u FMP-u koji razvojni klub CZ ima 2-3 ponekad i 4 stranca? Zasto CZ ne pruza sanse Uskokovicu, Radanovu i Djordjevicu? Zasto je propao Simanic? Zasto decu ne zanima kosarka? Zasto je sve manje dece?..Za poslednje pitanje dacu ti odgovor. U ratnim dejstvima ginuli su mladi, ko je god mogao otisao je u inostranstvo mlad, devojkama je lakse da zive RIJALITI zivot nego da se udaju i radjaju decu, brakove u proseku krasi nesto vise od jednog deteta,brakovi se sklapaju posle tridesete.Sa strancima nasa kosarka moze samo da ozivi, a nekadasnja dostignuca cemo retko ili vise nikada necemo doziveti.
Djole
Onda ne treba ni da igramo kosarku. Ako taj jedan, kako ti kazes afro dete, bolje i talentovanije od nase, ne treba da se bavimo kosarkom.
Vojin
Podržavam i pozdravljam ovaj stav
SRBA
Tako je, i ne treba da igraju stranci ne samo za nasu vec bilo koju reprezentaciju. Ako je moguce boriti se protiv toga i da se tu poostre pravila bilo bi korisno. Imamo timska takmicenja gde se kupuju i prodaju igraci, nema potrebe praviti takve i reprezentacije. Veoma je glupo to sve!!!
Daki
Da, i Markus Pejdz je iz FMP-a naravno
Истина жива!!!
Колико видим, сви набројани играчи су из ФМП-а
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.