Почетна / Кошарка / Репрезентација

Симоновић: Нисам се покајао што сам се вратио

Као да нас је спутала превелика жеља да добијемо утакмицу пред домаћом публиком, па смо правили грешке које иначе не правимо – каже крило Орлова
ФОТО: И. Веселинов

Није тако требало да буде. Нити је после првих 10 минута и деловало да ће се ту пред око шест хиљада Београђана десити ишта осим победе Србије. Убедљиве!

Огњен Јарамаз је давао тон игри Орлова из којих је на све стране избијао огроман мотив и жеља. Низале су се атрактивне акције. Закуцавања, чудесна додавања. А све је кретало из још боље одбране.

Деловало је и да су они који први пут играју пред домаћом публиком у дресу репрезентације, ослободили треме. Да су опуштени! Рано је Србија отишла и на двоцифрено вођство. Дуго је одржавала капитал. Све до половине последњег периода.

Тада је незаустављиви Гјорги Шермадини донео Грузији прво вођство на утакмици.

А онда се све променило.

Није помогло ни то што су Аврамовић и Јарамаз одбијали налете ривала. Враћали Србију на плус четири или пет. Јер – на сваки њихов добар потез у напади, Грузија је на другој половини терена имала одговор. Све до тројке Мекфадена, која је решила питање победника у другом колу квалификација за Европско првенство, следеће године у Грузији, Немачкој, Италији и Чешкој.

Али, није тај пораз ништа пореметио. Мада јесте био болан. То се јасно читало на лицу свих у репрезентацији Србије. Од најстаријег до најмлађег. Желели су – као што је после утакмице рекао и селектор Игор Кокошков – да се добром игром захвале навијачима на подршци, да их учине поноснима, али и да олакшају Србији пут ка Евробаскету.

Иако нису успели! Али, баш као што је после свега рекао и Марко Симоновић

- Ништа страшно!

Јер...

- Много битнија нам је била Финска од ове утакмице, као што и сами знате – нагласио је човек који је у претходном квалификационом циклусу два пута играо против Грузије, оба пута славио.

Доста смирено је констатовао:

- Мислим да смо се доста испразнили у Хелсинкију. Пре тога су момци играли купове. Веома је тешко. Ново је све. Тек смо се окупили, тек треба да се упознамо.

Пред ову акцију Симоновић је на неодређено „одложио“ пензију коју је најавио после Светског првенства у Кини.

- Рад са селектором Кокошковим, са свим овим момцима је био одличан. Стварно сам уживао. Нисам се покајао што сам се вратио. Било ми је веома пријатно. Лепо је бити део ове екипе. Свима желим срећу у наставу сезоне. Видећемо после шта ћемо и како ћемо за лето – рекао је Симоновић. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.