Почетна

Галинари: Једва чекам Марјановића, Теодосића и „чудовиште“

Прва звезда италијанске репрезентације за „Ла Газета дело Спорт“ о тројици играча којима се радује
ФОТО: ФИБА

Постоје јасне, високе препреке на путу Србије ка жељеном пласману после групних фаза Светског првенства у Кини. Првој је име Италија.

Уз сав квалитет и искуство Марка Белинелија, уз раст Никола Мелија и непогрешивост у шуту Луиђија Датомеа, прва звезда Азура је Данило Галинари.

Својевремено један од најталентованијих европских играча недавно је трејдован у Оклахому Сити и тамо ће наставити каријеру, али ће пре тога са Италијом покушати да из сенке нападне велики успех на Мундобаскету.

У интервјуу за реномирани „Ла Газета дело Спорт“, Гало је прво одговорио на питање ко би могао да буде највеће изненађење у Кини:

- Италија!

Зашто?

- Када навијачи и медији причају о великим тимовима на Светском првенству нико не помиње Италију. Не знам колико далеко ћемо догурати, али Италија апсолутно може да буде Пепељуга овог турнира.

Који резултат очекујете?

- Сан је да освојимо медаљу. То ће много зависити од тога са ким ћемо играти, али морамо да верујемо.

Освајање медаље би обезбедило Италији играње у Токију 2020. године, што је био циљ председника Петрућија?

- Сви ми имамо заједнички сан да дођемо до тога. На дохват руке нам је, знам да је тешко али на првенству какво је Светско првенство све је могуће.

Шта бисте рекли навијачима да их убедите да верују?

- Овај тим има таленат, има искуство и прави микс који омогућава да се добију утакмице које су важне.

Шта мислите о тренеру Сакетију?

- Резултати говоре о њему: у каријери је увек превазилазио очекивања од њега самог и од тима. Чак је и ове сезоне био сјајан.

Какву ћете екипу затећи на припремама?

- Екипу са много нових лица, али са играчима уз које сам одрастао. Биће сјајно што ћу их поново срести.

Шта очекујете од Кине?

- Сигуран сам да ће бити изузетан ниво организације и предивне дворане пуне навијача. Био сам тамо два пута и знам колико им кошарка значи.

Тројица играча које једва чекате да сретнете у Кини?

- Милош Теодосић и Бобан Марјановић, моји бивши саиграчи из Клиперса, па чак и Никола Јокић са којим сам играо у Денверу. Он је чудовиште.

Да ли су САД апсолутни фаворит?

- Наравно, чак и ако би дошли са трећим тимом. Они су једноставно превише добри.

Тренираће их Грег Поповић...

- Да и биће исти онај Поп кога знамо из НБА. Његова филозофија се неће променити иако је у другачијем такмичењу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.