Почетна

Ђорђевић: Желимо да нас поштују на паркету, играмо најпоштеније

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је после меча са Француском да његова екипа заслужује поштовање, пошто сматра да је оштећена у завршници утакмице на СП

Оба тима су свим срцем хтела победу. Свака лоша одлука је била против нас, наравно ја сам им честитао на победи. Ми на крају нисмо могли да пронађемо одговор на њихове шутеве за три поена. Имамо ватру у срцу, али желимо да нас поштују на паркету, играмо најпоштенију кошарку.

„Триколори” су победили кошем Жофрија Ловерња са линије за слободна бацања, 1,1 секунду пре краја, а претходно су судије досудиле прекршај Мирославу Радуљици.

Ђорђевић сматра да је пре тога, четири секунде пре краја утакмице, током напада његове екипе био фаул над Богданом Богдановићем, који судије нису досудиле:

Не знам да ли је био фаул у последњем нападу Француске, али сам сигуран да је био фаул на Богдановићу. Он је наш играч за завршнице. То му је посао. Сви му верујемо у тим тренуцима. Честитам играчима, били су спремни да победе Французе. Морам још једном да погледам снимак, али мислим да сам у праву.

Он је истакао да је неиграње капитена Ненада Крстића „тактичка одлука”:

Није нам био ни потребан због Радуљице. Ми не зависимо од једног или два играча. Играмо јаку одбрану и на то сам поносан. Промашили смо неке отворене шутеве. Вероватно ћемо то погађати у наредним утакмицама.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemanja
okoreli sam Zvezdas ,al ne znam zasto kritkujete Bogdanovca....ovakve utakmice su potrebne ovakvoj mladoj ekipi,da bi osetile s.prvenstvo...vreme radi za njih...ima vremena...bili smo srecni sto su se kvalifikovali na S.P. a sada svi prstom u njih...polako...daj te im podrsku!!!!
Vojvoda Momčilo Đujić
Kako je Bogdanović igrao celu utakmicu nije trebao da igra završnicu a ne da odlučuje poslednji napad , iskreno uhvatio sam se za glavu kad ga Đorđević ubacio u zadnjih 2 minuta jer nije mogao da pogodi ništa celu utakmicu.. Dečko mnogo troši lopte i to mu je dopušteno , a najmanje je on kriv zbog toga.
trebao je tebe da stavi
možda je trebao tebe da stavi umesto Bogdana ... ili tvog Lazića npr
Joca
Juče si se uhvatio za glavu kada je igrao a pre samo 1-2 meseca si pao u fras zbog Bogdana. Jesi li se uhvatio za glavu kada ga je selektor izveo posle 5 min. 1/4 kada je maltene sam igrao protiv Francuske ? Više mi vas je pun k vas koji sve znate šta i kako treba a vola u dupe prstom ne bi mogli da pogodite. Šta očekujete da Bogdan svaku utakmicu da po 40 poena uz procenat šuta 99% ( to ni Džordan nije mogao da uradi) ? Da li ste vi normalni ? Koliko je Teodosić lopti trošio na predhodnim EP i SP kao izgrađen igrač ? Sudija ne svira čist faul na 5 sekundi i vama je Bogdan kriv , posle toga svira faul Žou koji ne postoji i opet vam je Bogdan kriv. Dosadni ste više navijajte za neke druge repke kada već Bogdana ne možete da smislite imate širok asortiman SPORTISTI I SELEKTORI kraj malih ekrana .
NANI
Od dobijenog napravise veresiju ... Duda nije digao ruke od ovog tima bez razloga ...
e moj sale
"Није нам био ни потребан због Радуљице. Ми не зависимо од једног или два играча. " Na ovu foru je oterao Micova, izostavio Savanovica, Macvana i da ne nabrajam vec koga sve
jova
tako je legendo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.