Почетна

БРАВО ОРЛОВИ: Србија освојила сребро!!!

Сребрна медаља. Свака част Орлови. Огроман успех постигла је српска репрезентација на Светском првенству у Шпанији. Играти финале са Американцима, сањали су сви, а само је Србија имала част да одмери снагу са Тимом снова! Пораз у финалу по први пут у историји није битан! Ирвинг и другови су одиграли најбољи меч на Првенству Света и заслужено освојили злато. Славе они, али слави и Србија! Чета Александара Ђорђевића је понос нације!
ФОТО: ФИБА

САД – СРБИЈА 129:92 (35:21, 32:20, 38:26, 24:25)

САД: Кари 10, Томпсон 12, Роуз, Фарид 12, Геј 11, Дерозан 10, Ирвинг 26, Пламли 1, Казинс 11, Харден 23, Дејвис 7, Драмонд 6.

СРБИЈА: Теодосић 10, Симоновић, Јовић 6, Богдановић 15, Бјелица 18, Марковић 3, Калинић 18, Бирчевић, Крстић 4, Радуљица 9, Катић 2, Штимац 7.

Тешко се могло играти са изузетно расположеним противником. Превише је ту било квалитета на једном месту.

Почело је поенима Фарида, али је Калинић одговорио снажним закуцавањем (2:2). Одлично је тим Саше Ђорђевића отворио утакмицу, са сјајним кретањима у нападу. Радуљица је закуцао за 6:5, да би само минут касније Бјелица закуцао преко Казинса и у следећем налету искористио блок Радуљице за 10:5. Кржижевски је морао да реагује тајм-аутом. Ни то није помогло. Теодосић  је поентирао за 12:5.

Она Радуљицина реченица „Чуо сам да скачу на финту“ упалила је средином прве четвртине када је финтирао Казинса за 15:7. Добар је био на другој страни Харден и смањио на 15:10, а затим у следећем поседу тројком смањио на два поена резултатског заостатка.

Кајри Ирвинг је био човек који је донео предност САД. Прво двојком, тројком, па поново поенима из контранапада за 22:15. Веровали или, била је то серија 15:0...

Невероватну серију поена прекинуо је Немања Бјелица са слободних бацања 22:17.

Имали су Американци поново серију 10-0 и отишли на великих плус 16 (35:19).

Јовић је у последњој секунди прве деонице погодио из офанзивног скока и смањио на 35:21. Американци су у првих десет минута имали 5/5 у шуту за три поена. Доминирао је Ирвинг...

Другу четвртину Томпсон отвара новом тројком – 38:21. Теодосић је вратио на другој страни 40:24. Монструозно закуцавање извео је Фарид након грешке српских кошаркаша за 45:26.

Мирослав Радуљица и Милош Теодосић су са слободних бацања мало ублажили вођство противника 45:29.

Руди Геј је тројком довео САД до највеће предности на мечу + 21 (50:29). Наставили су Американци да погађају шта су хтели и шта нису за веома високо вођство (56:30).

На минут до полувремена, Харден је донео свом тиму +30 (65:35). Сјајно шутерско вече „Дрим Тима“.

У завршници, Амери су мало утањили са поенима па су Орлови смањили на 67:41. Калинић је затворио полувреме тројком у последњој секунди.

У наставку видели смо закуцавање Бјелице и поене Калинића на једној, као и поене Хардена и Казинса на другој (73:45).

Мирослав Радуљица је добио две личне у минути (неспортска и техничка) и то је одвело Американце до 77:45.

Нису САД мењале ритам, чувала је предност. Богдановић је погодио тројку али Ирвинг је вратио на другој страни 88:56. Бек Кливленда није имао промашај за три (6/6).

Демар ДеРозан је ушао, постигао неколико поена и погурао САД до плус 37 – 102:65.

У последњих десет минута, Американци су ушли са огромних +38 (105:67). Играло се поен за поен у наставку, па се предност није мењала 117:79.

На три минута до краја, Теодосић је асистирао Калинићу (ели ап) који је одвалио обруч. Минут касније, Јовић је слично проиграо Штимца за нови ели-ап (124:92).

До краја меча, оба тима су играла за публику. Србија је екипа која је дала највише поена САД на првенству, али је и екипа којој је највише примила од Дрим Тима - 129:92.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bruka
Izgubiti sa ovolikom razlikom je malo gorki poraz ( nije to 10 razlike) ovo je bilo ponizavanje.. Sreca pa smo se sa Amerima susreli tek u finalu. Nasi su bili skromni do finala.. a cim su pobedili Francusku odmah su krenuli sa izjavama : Ma najjaci smo.. Idemo na zlato.. Kakvi Ameri. E onda vas Ameri ponizili da vam pokazu kakvo zlato i kakvi Ameri. Sa ovakvim porazom bolje da smo izgubili od Francuza i osvojili 3 mesto. Po svim hravtskim portalima je pisalo : Rasturite ih Ameri sa 30 , a oni sa 40. Bruka..
Bruka
Nisu problem Hrvati, ni Amerikanci koji su se sa C timom prosetali do finala a nas naucili ko se sa kim sprda.. Problem smo mi. Nerviraju me nasi kosarkasi: prete ljudima, a ovi ih zgazili. Da li su sebe pravili na budale ili nas ... Gledati utakmicu gde te gaze, samo mi sebe (u celom svetu) vidimo kao pobednike. U nebeskoj Srbiji evo novih moralnih nebeskih pobednika. Jedan kaze i ma ovo je zlatna medalja i posle poraza od 40 razlike.. Kako sa euforijom se pise o jednom od najvecih poraza u istoriji nase kosarke. Brazil je stigao do polufinala pa ga pregazila Nemacka u fudbalu. Da li je neko tamo pisao u Brazilu: "Ma kakvi Nemci, mi smo bre prvaci sveta,jeee" Zato nam ovako i ide u zivotu sa nebeskom Srbijom. Ovo nije bilo finale ovo je bilo silovanje. A nasi i sada prete : Sledeci put bicemo jaci. Nemoj sledeci put da popijemo 60 razlike.
bolje je tako
zasto bruka? ameri su imali suterski dan...dali smo im 92 poena a izgubili smo 37 razlike..shvati malo o cemu se tu radi....u poluvremenu im das 41 poen agubis 26 razlike...ukljuci malo lampicu i pusti sta pisu hrvati po svojim portalim,a ko su hrvati na kosarkaskoj mapi, ekipa koja je gubila od senegala i filipina, kaj ne? :)
Dragan
https://www.youtube.com/watch?v=34Vsi0SJqHo&feature=youtu.be Dodela medalja za nase video!!!
Ćira
ČESTITAM NA NEVJEROVATNOM USPJEHU NAŠE KOŠARKE ...ČESTITAM I TRENERU ĐORĐRVIĆU I IGRAČIMA I STRUČNOM ŠTABU ...OSVOJITI SREBRNU MEDALJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU SAMO MOGU ODABRANI SASTAVI ... PRVI SAM BIO PROTIV ĐORĐEVIĆA RADI SAMO 6 KVALITETNIH IGRAČA, NEZVANJEM ERCEGA,SAVANOVIĆA,PAUNIĆA,KEŠELJA,TEPIĆA BEZ POVRIJEĐENIH MILOSAVLJEVIĆA,LUČIĆA,NEDOVIĆA,KUZMIĆA ,USPJEH JE TOLIKO VELIKI DA JE SVIMA NAMA KOJI SMO BILI SUMNJIČAVI ZATVORIO USTA ... NAJDRAŽE MI JE DA JE SRBIJA SREBRNA A ŠTO SAM POGRIJEŠIO ,... BOLJE JA NEGO ĐORĐEVIĆ ...SVAKA ČAST SALE ...
savet
amerika nije jedna drzava kao srbija, koliko drzava imaju? iz koliko drzava americkih je izabrano igraca? ko da su igrali protiv reprezantacije sveta, treba promeniti pravilo u kosarci i na svetskom prvenstvu da samo jedna drzava i izbor igraca iz jedne drzave predstavlja ameriku, a ne ovako,kao da je srbija igrala protiv reprezentacije sveta,verovatno nisu svi igfraci iz jedne drzave u americi, tako da pod hitno promeniti pravilo jedna drzava, primaera radi atlanta ili kalifornija,i samo odatle da se izaberu igraci koji ce predstavljati ameriku,,to bi bilo fer, ovako nije fer prema drugima, neka neko ovo prevede na engleski i posalje tamo gde treba, FIBA ili kako li se zove vec,mala srbija dala 92 kosa reprezentaciji amerike,to je uspeh,a ameriku ne cini jedna drzava vec...? pozdrav
Juznoprugas
Pre nego sto pocnu da se sprovode tvoji saveti.FIBA treba da promeni pravila da nema u finalu SP ogromnu razliku izmedju finalistia! Da ne mozes do polu finala da dodjes peske kroz pamuk vec treba da igras teske i iscprljujuce utakmice protiv sebi slicnih rivala!Kosarka je sport na nivou 50-tih godina proslog veka.Zato cu uvek da postovati vise finaliste fudbala i ragbija koji na finalu svojih SP imaju 100.000 ljudi i krvav put iza sebe!Cestitatam Djordjevicu i Srbiji na drugom mestu! FIBI zelim reforme da kosarka ne dozivi sudbinu vaterpola...
Rista Pirot
Bravo momci vi se ponos Srbije!!! Svak čast na svemu što ste pokazali!!! Vi ste TIM u pravom smislu te reči. PRVI STE NA SVETU U BORBENOSTI I LJUBAVI PREMA SVOJOJ ZEMLJI. ATNOSFERA KOJA VLADA U NAŠOJ REPREZENTACIJI JE NENADMAŠNA! IMA DANA IMA I MEGDANA OVO NIJE KRAJ OVO JE TEK POČETAK I NAJAVA BROJNIH TITULA NA EP, SP I OI!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.