Почетна / Кошарка / Широм планете

Домовић Булут: Момци доказали да се најбољи баскет на свету игра у Србији

Четвороструки светски првак Душан тренутно у Чикагу игра БИГ 3 лигу
ФОТО: ФИБА

Најбољи српски баскеташ Душан Домовић Булут другу годину узастопно учесник је најјачег светског такмичења у баскету 3x3 - БИГ 3 лиги која се организује у Чикагу.

Са екипом Елијенса, у којој је као први Европљанин и капитен, на старту такмичења забележио је победу и пораз. Тим Енемиса у коме игра Ајзеа Остин, бивши центар ФМП-а, савладан је 52:44, док је пораз претрпљен у дуелу са екипом Триплетса 50:33, која је главни фаворит за шампионску титулу.

- То је страшан тим у коме су сва петорица играча са НБА искуством. Они су двоструки прваци, а лидер екипе је седмоструки НБА Ол-стар играч Џо Џонсон. Ипак, заслужнији за победу у том дуелу су била браћа Парго, Џереми и Џенаро. Али, ако је пораз морао да се догоди, онда је добро што се десио сада, јер ћемо сигурно увидети где смо грешили и из тога извући поуке за наставак такмичења - сумира утиске Душан Домовић Булут и додаје.

- Отежавајућа околност за нас је била чињеница да нисмо били у комплетном саставу. Недостајао нам је Летонац Ласманис, сјајни шутер споља. Комплетни нисмо били ни у првом мечу, али тај дуел смо одиграли на маестралан начин - каже Домовић Булут, који је најбољи стрелац екипе.

О целокупној организацији такмичења има само речи хвале.

- Првокласно је све урађено, на НБА нивоу. Игра се у великој дворани, а утакмице прати неколико хиљада људи. Атмосфера је посебно узаврела око самог терена. Много је такозваног "треш тока", али и поред тога играчи се међусобно веома поштују.

Душан ће предстојећег викенда играти против екипе у којој између осталих играју бивши кошаркаш Макабија и Детроита Вил Бајнам, шампион НБА лиге са Даласом Кори Бруер, победник у закуцавањима на Ол стару 2007. Џералд Грин, а тренер је легендарни Гери Пејтон.

Током боравка у Чикагу Домовић Булут је имао срећу да упозна истинску легенду НБА лиге, члана оригиналног Дрим тима, човека који је својевремено био велики ривал Мајкла Џордана - Клајда Дрекслера:

- Он је комесар БИГ 3 лиге, а уједно његов син Адам је мој саиграч. Њих двојица су јако везани, прати све наше утакмице, па смо једном приликом били на ручку. Сјајно искуство је било упознати такву НБА звезду, члана Куће славних у Спрингфилду.

Четвороструки светски првак са националним тимом Домовић Булут је са одушевљењем испратио тријумфалан пут наше репрезентације на планетарном шампионату у Антверпену.

- Честитке момцима на сјајном резултату. Још једном су доказали да се на свету најбољи баскет игра у Србији. У мечу са Летонијом показали су прави карактер, да као тим имају праву хемију и да поседују храброст. Већ тада сам знао да ће остварити одличан резултат, јер су као тим имали знатно више искуства од осталих. Још једном смо показали да смо неприкосновени у овом спорту о чему најбоље сведоче резултати кроз историју - закључио је Домовић Булут.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.