Почетна / Кошарка / Широм планете

Тодоровићева 12. сезона у Шпанији, Пот у Сомбатхељу

Пот има 28 година, висок је 194 цм, игра на позицији плејмејкера и у земљу наших северни комшија одлази после сезоне проведене у Грчкој
ФОТО: АБА лига/ФМП

Како сада ствари стоје, Дејан Тодоровић (28, 196) и наредне сезоне ће остати у Шпанији, али овога пута у дресу Гранаде. Биће то чак шести клуб АЦБ лиге за који ће наш ас играти.

Након Новог Сада где је тренирао са Драганом Луковски, прва станица у Шпанији био му је јуниорски тим Уникахе. Заједно са позајмицама у Малаги је провео пет година, да би 2016. постао члан Билбаоа, где је пре тога такође био као позајмљени играч. Играо је потом за Мурсију и Андору, док је последње две сезоне провео у дресу Тенерифа. Другим речима, наредна сезоне биће му већ 12 у Шпанији.

Повремени репрезентативац за време селекторског мандата Александра Ђорђевића, Стефан Пот наставља каријеру у земљи чардаша и кобасица. Потписао је уговор за Фалко из Сомбатхеља, актуелног шампиона Мађарске и учесника ФИБА Лиге шампиона.

Пот има 28 година, висок је 194 цм, игра на позицији плејмејкера и у земљу наших северни комшија одлази после сезоне проведене у Грчкој, у редовима Колососа са Родоса. У 28 утакмица Првенства Грчке остварио је просечан учинак од осам поена, четири скока и пет асистенција. Пре тога неколико сезона је играо у АБА лиги, играјући за Партизан, ФМП, Игокеу и кратко Металац.

Професионалну каријеру је почео 2009. године у Спартаку из Суботице, играо је потом у Новом Саду, Војводини, да би потом уследила сезона у Асесофту у Румунији. У сезони 2015/16 је носио и дрес Младости из Земуна, а онда је отишао на виши ниво, у Јадранску лигу.

Има три медаље са млађим селекцијама репрезентације Србије, најзначајнија је сребрна коју је освојио 2013. године на Светском првенству у Прагу за играче до 19 година.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.