Почетна / Кошарка / Широм планете

ФИБА потврдила: Мега Лекс директно у групи Лиге шампиона, за ФМП није било места

Кошаркашки савез Србије недавно је објавио информацију да је пријавио два тима за предстојећу Лигу шампиона, Мега Лекс и ФМП
ФОТО: Н. Неговановић

Мега Лекс ће играти у групи Лиге шампиона, објављено је из Борда овог такмичења у Минхену. Вицешампион АБА лиге и освајач Купа Србије један је од 24 тима која су директно у групама новоформираног такмичења.

Поред екипе коју са клупе предводи Дејан Милојевић у Лиги шампиона ће играти Асвел, Стразбур, Монако, Ле Ман (Француска), Банвит, Каршијака (Турска), Фрапорт Скајлајнерс, Олденбург (Немачка), Остенде (Белгија), Нептунас (Литванија), Иберостар Тенерифе (Шпанија), Макаби Ришон (Израел), Радом (Пољска), Автодор Саратов (Русија), Арис, ПАОК (Грчка), Хелиос (Словенија), Химик (Украјина), Авелино, Венеција (Италија), Нимбурк (Чешка), Цибона (Хрватска) и Вентспилс (Летонија).

Још осам тимова ће место у групама Лиге шампиона наћи после квалификација, које ће бити игране у две рунде.

У првој рунди учешће ће узети: Јувентус (Литванија), Цмоки Минск (Белорусија), Орадеа, Клуж Напока (Румунија), Содертаље (Шведска), Катаја (Финска), Гронинген (Холандија), Порто, Бенфика (Португалија), Игокеа (БиХ), Морнар (Црна Гора), Приевиџа (Словачка), Рилски Спортист (Бугарска), Бакен Берс (Данска), Тарту Рок (Естонија) и Петролина АЕК (Кипар).

Осам победника прве рунде у другој, последњој сачекаће: Лукоил (Бугарска), Ирони Нахарија (Израел), Солноки Олај (Мађарска), Ушак (Турска), Шарлроа (Белгија), Варезе (Италија), Бешикташ (Турска) и Лудвизбург (Немачка).

Жреб ће бити одржан 21. јула у Минхену. Из Лиге шампиона подсећају да су се руководили искључиво спортским критеријумима, да од 48 тимова учесника (рачунајући и оне у квалификацијама) има тимова из 31 различите земље, укључујући и 17 шампиона својих држава.

Лига шампиона ће стартовати 27. септембра квалификационим рундама, док ће групна фаза почети 20. октобра.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ocekivano
Za neidentifikovani klub, naravno, da nije bilo mesta...Kada se budu odlucili i javno izjasne ko su, sta su, kako se zovu, sta im je ovaj drugi klub iz Zeleznika (ne znam da li ste primetili da se sada stalno potencira "sa M.Kalemegdana", a sto to? Pa valjda se podrazumeva ili da ne bi doslo do zabune?), koliko ih to klubova ima oko cokija? itd.itd. Sve ce se znati jednog dana...mozda i brze nego bilo ko ocekuje...
neko-treći
delija-ns, liga se zove LIGA ŠAMPIONA, o čemu pričaš, ako je neko trebao da učestvuje onda je tvoj smešni klub jer ste vi šampioni... a Partizan ne igra FIBA Cup nego EUROCUP koji je u organizaciji iste ekipe kao Euroliga, tako da pričaš netačno, da ne upotrebim reči zbog kojih ne bi bio objavljen komentar...
@prostak
A koje si to ti uslove ispunio da imas prava na komentar. Uzivaj u pivu iz limenke i prati svoje konzerve, a nas pusti da igramo. A sto se tice basketa u Zem
duvajga
Mega nema interesa da igra Evrokup a ima kup sampiona......smesno.....poklonjen vam je evrokup zbog mira u kuci. Po plasmanu trebali ste da igrate basket u Zemunu i tako steknete uslov da budete na SOS kanalu!!!!
Прикажи још одговора
delija-ns
Trebao je da igra i kk partizan kao osvajač ovog nebitnog trofeja ! Ako se ponose tim trofejem treba opet da ga igraju, a oni izabrali FIBA CUP !!! Smešno
Lala grobar @ delija-ns
Po komentaru se vidi da nisi iz Novog Sada vec gedza sa nekog salasa.
@delija-ns
Jak si mi ti Delija iz Novog(a) Sada sa malim d i malim ns. Ne zabrinjava me samo potcenjivanje kluba za koji navijas i grada iz kog si, vec i potcenjivanje srpskog jezika. A o tome sta si sve napisao stvarno nemam sta reci, osim da mislim da pratis kosarku nekih godinu dana, najvise dve, pa otud i toliko pogresnih informacija.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.