Почетна / Кошарка / Широм планете

Савановић: Играње за Карија је била моја најгора одлука у каријери... Никада у животу нисам био толико повређен као човек

Бивши српски репрезентативац Душко Савановић за сајт mvp.rs објаснио како је дошло до несугласица са Светиславом Пешићем
ФОТО: Д. Жарковић

У великом и врло интересантном интервју за сајт mvp.rs Душко Савановић осврнуо се и на однос са тренером Светиславом Пешићем.

Хајде да поменемо и Бајерн.

- У Минхену сам провео две године. Некако смо дошли до граница свега, али их нисмо прешли. Бајерн је клуб који сигурно има жељу да постане велики једног дана, али је тренутно миљама далеко. Много ствари није ни близу нивоа који се очекује. У Немачкој је, а поготово у Бајерну, кошарка далеко од фудбала. Неколицина људи, самоиницијативно, покушава да направи нешто и да уздигне све то на виши ниво. Али, саме челнике клуба није, за сада, превише брига за то.

Мало ћемо да се уозбиљимо. Говорило се тада и о некаквим несугласицама са Светиславом Пешићем, где Вас у неколико мечева није било у екипи. Званично сте били повређени, али су ишле приче да је дошло до некаквог сукоба са тренером?

- Видите, ја сам у Бајерн отишао само да бих сарађивао са нашим тренером. Имао сам са њим некакво искуство из Валенсије и на конто тога сам се одлучио за Минхен. Каријев однос са играчима и људима у клубу је ужасан. Неописиво лош! Константно вређање свих и свуда је постао његов заштитни знак. Кошаркашка јавност то, мање-више, већ зна. Да ћу ја бити део тога и у толикој мери?! Е, то већ нисам знао.

О чему се ту заправо радило?

- У плеј-офу сезоне 2014/15. мени је умро отац. Остао сам да одиграм четврту утакмицу, коју смо победили и после које смо изједначили на 2-2 у серији. Два дана пре пете, одлучујуће утакмице финалне серије, отишао сам кући на сахрану. Успео сам да се вратим на пети меч, али сам га одиграо доста лоше. Нисам постигао ниједан поен. Изгубили смо утакмицу и титулу. Од првог дана следеће сезоне Пешић ми је стављао до знања да та утакмица није била на нивоу и да му се нисам лично извинио због тога што сам одиграо лоше. Неколико пута током сезоне је провукао ту причу, а последњи пут почетком плеј-офа претходне сезоне. То је био и последњи пут да сам заиграо за њега. Наравно, у јавности, од срамоте, нису могли да кажу ништа друго него да сам повређен. Како другачије објаснити мој одлазак и његове поступке?! А, све то зарад његове личне заштите. Никада у животу нисам, а надам се и да нећу, био толико повређен као човек. Читава кошаркашка јавност ме зна као доброг, неинцидентног и поштеног момка. Чиме је његово понашање проузроковано - не знам. Мораћете њега да питате. Мени смета што се у јавности константно презентује једна прича, а истина је сасвим другачија. Играње за Карија је била моја најгора одлука у каријери. Али, сви ми правимо грешке. Понекад свесно, некада случајно, али живот иде даље.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BosanaC
Ne razumem ovog Savana,sta je njemu Pesic kriv sto mu karijera ide na dole,covek mu rekao da ocekuje vise od njega a on se naljutio.Mnogi sportisti ostaju bez roditelja pa nastavljaju sutradan da igraju,to se zove profesionalizam,zaradjujes stotine hiljada,nema tu mesta sentimentalnosti. A postaje simptomaticno da uvek nezadovoljni sportisti pljuju trenere,Djordevic ga hvali,a i mnogi koji su radili sa njim,tako da Savan nije bas kompetentan da cga komentarise,a da pri tome sebe uzdize kao velikog coveka. Pesic je ipak mnogo uradio u kosarci,i to ne samo sa velikim igracima.
Prle
Kari je vrhunski trener. Smesno je ko ga kritikuje. On je tata za sve vas.
bo
pesica ne smatram nekim covekom narocito zbog onoga u zelezniku,ali mislim da nije los trener, ali kad ti pricas za sebe da si posten i dobar tu mi nesta nije uredu, pusti da ljudi koji te znaju daju takvo misljene, a ne sam sebe da hvalis!
milos
tebe izuzetno cenim i sve sto znam je da nisi incidentan. Pesic je verovatno bio pod velikim pritiskom u tom momentu mada mi opet nije jasno kako nije ispostovao smrt oca nego trazio objasnjenje i izvinjenje za losu igru na toj utakmici. ipak je nas covek i trebao bi da zna kako kod nas idu smrtni slucajevi i koliko nervoze i utucenosti prouzrokuju. On je dugo vremena u inostranstvu i iz njega je pokupio i dobre i lose stvari nazalost.
THE ANĐEL KOŠARKAŠKI DOKTOR
Volio bih da je neko bar zapamtio što sam ja sve napisao za tog nečovjeka.On pojma nema sa košarkom .Samo sa super igračima i timovima je nešto ostvario.Došo u Zvezdu i sve uprskao a imao je tim odličan.Naduveni novopečeni njemac koji je i đecu prodao njemačkoj je bio i ostao zlo Srpske košarke.Lako je titule osvajati kao i Obradović i Dud Ivković.Lako je tako pobratime.Imaju po 10 stranaca i to vrhunskih igrača i pričaju što je Slavnić osvojio.Moka je za sve vas doktor košarke.Anđel br 1.Dođi Pešiću u tvoj rodni Pirot koga su tvoji njemci uništili u 2 sv ratu,a sin ti je igrao za njemačku reprezentaciju.XAXAXAXA koja vratolomija koji salto mortale,koji obraz.A ćerku je prodao za Jaglu košarkaša koga je trenirao.Išćerao je Radmanovića iz reprezentacije zbog banane.Ta banana je bila banana slobodoumnosti.Povrijeđen ego je najgora stvar kod umišljenih trenera.Bolja je Marina Maljković trener od tebe her Peschiz.SAVANOVIĆU DOĐI U ZVEZDU I SA TIM ĆEŠ IZBRISATI Her Peschiza za sva vremena.
hercul
Koliko su zvezdasi nerealni i bezobrazni vidi se po tvom komentaru.Oterao je bananamana jer je rusio i kvario sto su svi ostali napravili.Da li si ti gledao meceve protiv USA i Argentine da li si se radovao ili si gundjao?
Znalac si vrhunski :)
Pa taj Kari je doneo trofeje pre nego svi navedeni :) Prvak evrope sa nemackom u kosarci pod jedan, sa Albom uzeo prvi nemacki trofej u evropi ikada ni dan danas nisu prisli jednom....Da ti ne pricam o Bosni itd....Nemas ti druze pojma o kosarci...Mimo ovoga vezano za Savana....Jao rekao mu je da je igrao lose....Mozes misliti jbga...Pa nije ga za vrat uvatio...Ocekivao je vise i to je to...Jer je imao jedan od najjacih ugovora tamo...i to zahvaljujuci Kariju...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.