Почетна / Кошарка / Широм планете

Лука Митровић: Жалгирис је сјајан, али уверен сам да нису толико квалитетнији од нас

Нова година, ново путешествије. Овога пута Евролига води црвено-беле до Каунаса где их на Бадње вече (19) чека Жалгирис
ФОТО: В. Марковић

Жалгирис је једна од три екипе које су успеле да изађу као победник из гротла које у свом дому праве Црвена звезда и њене Делије. Лука Митровић је констатовао:

Следи нам тешко гостовање у сваком погледу. Али, сигурно да нећемо тражити алиби због напорног пута и броја пређених километара.

Први меч у дому професора Николића, Митровић није могао да помогне екипи. Био му је то први меч након опоравка од повреде, због чега је на паркету провео свега четири минута, уз само један шут.

Жалгирис је показао снагу и кући се вратио са великим пленом. Па се поставља питање, да ли Црвена звезда нешто може да промени у далеко тежем окружењу, на паркету у Литванији.

Жалгирис игра сјајно ове сезоне. Изузетно је чврст у одбрани, може се рећи и да игра доста слично нама. Досадашњи учинак говори у прилог његовог квалитета. И на тешким гостовањима је тешко губио. У првом мечу нас је надиграо. Остаје жал што нисмо били комплетни, али сада је друга прича. Биће изузетно тешко, ипак верујем да можемо да остваримо још један добар резултат.

Црвена звезда и Жалгирис су до сада играли пет мечева, а црвено-бели су само једном успели да славе. Било је то на Божић 1999. године (77:69). Али, за Луку Митровића су посебно болна последња три у којима је био актер.

Сваки пораз нам тешко пада, поготово код куће. Али, сигурно да не размишљамо о неким осветама и наплаћивању рачуна. Ипак, кад те неко победи три пута за редом, сигурно да сећање не прија. У сваком случају даћемо све од себе да то променимо. Уверен сам да нису толико квалитетнији од нас – истакао је капитен Црвене звезде.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gepard
ma ajde, sta jaki, pa mitar ce ih zatrpati po obicaju i dobijamo... igracina je to!
mrk
ma neviđena!
кк Цз великан
Звездаши,мора да се игра страховито јако и одговорно свих 40 мин.ако желимо победу,а сви је желимо! Није Жалгирис Голден Стејт,већ екипа која је испод нас на табели, и против које морамо наћи решење, и не представљају нерешиви ребус, али морају се респектовати јер су прилично квалитетни. Милакнис је сјајан,трчи и бори се врхунски, затим њихов центар, Мотум, као екипа сјајно делују. Зато, од старта жестоко! Срећно,уз вас смо.
Dragan Lo
Još objasni i tati kako se prave deca, pa na spavanje.
KKCZ
Kad niije CSKA nisu ni oni!
Стари Делија
Јесу изузетно јаки, посебно на свом терену. Њихов стил игре нама не одговара. Већ сам рекао да је важна АБА а у ЕЛ ако би били између 10 и 12 места, супер. Наравно треба се на свим утакмицама, максимално, борити за победу. Поштујмо залагање. чак и када нисмо задовољни резултатом.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.