Почетна / Кошарка / Широм планете

Пешић за Журнал: Саветују ме, изабери Реал

Барселона је гладна победа. АЦБ је Евролига, а не ова што носи то име. Користимо предности, кријемо мане – каже чувени тренер
ФОТО: ЕПА/Лукас Барт Тутас

Од кад је прошле године поново преузео Барселону, Светислав Пешић, један од најбољих европских тренера, можда и најстарији активни, 28. августа напуниће 70 лета, наставио је после 14-годишње паузе да загорчава живот Реалу. Актуелном европском и шпанском шампиону.

Први пут је у сезони 2002/03 Барселони донео триплу круну, највећи успех Каталонаца у историји, први пут је освојена Евролига, а наредне сезоне је поново тријумфовао у Првенству Шпаније, такозваној АЦБ лиги.

Прошле године је преузео раштимовани оркестар кошаркашке секције фудбалског гиганта који се препознаје по чудесном Аргентинцу Леу Месију и одмах освојио Куп Краља. То је поновио и ове сезоне, победивши у финалу у Мадриду домаћина Реал.

Ове сезоне са популарним краљевићима из Мадрида има скор 5:2, у првом мандату чак 6:0, са укупно 11:2 у међусобним сусретима на помен презимена Пешић у струку и играче Реала се увуче зебња.

Нешто као фрустрација, комплекс. Да будемо и емотивни, с обзиром да је Пешић рођени Новосађанин, одрастао у Пироту, он делује на Реал као тореадор на бика, да пређемо мало на црвену земљу Шпаније и њена обележја.

Испричамо то старом знанцу Пешићу, а он нас пита:

Зашто се тиме изненађујете?

Зато што је Реал најбоља нападачка екипа ван НБА, а Барселона има за евролигашке прилике просечан индивидуални квалитет.

Види се да живите у земљи светских шампиона, имате високе захтеве?

Застаје Пешић за тренутак, тек да узме ваздух, па наставља на исту тему:

Реал је осам година редовно побеђивао Барселону и мисли лако ћемо са њом. А сад је у мом тиму већа глад за победом, нисам сигуран да нису гладни и ови из Реала, али ми смо гладнији. А имам нови тим, са седам нових играча, врло мотивисаних, не само за једну утакмицу већ за све.

У плеј-офу ћете готово сигурно на Ефес који је у великој форми и имаће предност домаћег терена.

Ако добијемо једну од две преостале утакмице. Пријатељи и навијачи Барселоне ме саветују да изгубимо обе, будемо шести и у плеј-офу одемо на Реал.

Занимљива калкулација.

Верују да ћемо шампионе лакше елиминисати, руководе се скором са Реалом из ове сезоне.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.