Почетна / Кошарка / Широм планете

Басконија у последњим секундама до титуле шампиона Шпаније

Кошаркаши Басконије постали су шампиони Шпаније, пошто су у мечу за трофеј победили Барселону са 69:67. Екипа Басконије четврти пут у историји освојила титулу, прву од 2010. године
ФОТО: КК Басконија

Кош вредан пехара постигао је Лука Видлоза у последњим тренуцима меча, а претходно му је Акиле Полонара послао сјајан пас. Барселона је имала шут за победу, али је Кори Хигинс промашио тројку.

Екипа Светислава Пешића имала је предност током прве три четвртине, али су изабраници Душка Ивановића у одлучујућем делу успели да надмудре Каталонце.

Басконију су предводили Вилдоза са 17 поена, Торнике Шенгелија са 14, Илимане Диоп са 10. На другој страни, Томас Ертел је био најефикаснији са 21 поеном, Кори Хигинс је додао 14, а Кајл Кјурик и Никола Миротић убацили су по 8 поена.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoran Trajkovic
Ovo je totalni debakl preskupog Barseloninog tima i trenera koji odavno treba da bude u penziji
Rodjo
Kakav neuspeh Barcelone a dali su toliki novac, neznam dali ce dogodine da budu sampioni Real ce biti mnogo jaci naredne godine sa Zizicem, Gudiatisom i Sengelijom pod kosevima. Mislim da isklucivi krivac je Pesic koi je jako "saumouveran" svadjao se sa Miroticem preko godine a Abrenesu davao je sansu na "kasici". Ivanovic za finalnu utakmicu ga je procitao i sasvim zasluzeno, sa prosecnom ekipom ,osvojio prvenstvo.
Rodjo
Ako dobro pratis kosarku Bakonija ove godine u odnosu na Barcelonu,Real, i Valensiju ima i po budzetu i po igrackom kadru prosecnu ekipu.sa jednom zvezdom kao sto je Sengelija i nizom srednjih igraca kao Silds, Dzenkins, Vendoza,Diop, Polonara,Henri -koji jednu utakmicu odigraju perfektno a drugo nigde ih nema. Uporedi molimte samo centarske pozicije od juce : na jednu stranu : Mirotic, Oriola,Dejvis,Tomic,Klaver a od druge strane Diop, Polonara i Sengelija A BEKOVE SAM UPOREDI . Kari treba da ode u penziju i toe fakt, njemu covece nije dobar Serafan a zadrzava Tomica od koga Real je digao ruke posle dve sezone i bas juce gubi utakmicu na centrima jer Diop mu pokupio "sve" lopte ispod oba kosa. Javi mu se Kariju i daj mu savet da obavezno ostavi Tomica i za narednu sezonu da neda sansu Abrinesu da izigrava veliko trenersko ime pred Miroticem da koristi Klavera samo na cetvorki i sigurno ce ima uspeha
Superhik
Baskonija prosečna ekipa? Lepo. Kari treba savetnika, mlad, neiskusan...trener bez trofeja - javi mu se.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.